Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Λύκειο Αμφίκλειας-mentoring erasmus+

To mentoring erasmus+ για το Λύκειο Αμφίκλειας, υλοποιεί η φιλόλογος καθηγήτρια του σχολείου μας κα Βοϊβόντα Θεοδώρα
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα «ΜΕΝΤΩΡ – Καθοδήγηση μεταξύ εκπαιδευτικών σε Γυμνάσια και Λύκεια» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ Στρατηγικής Συνεργασίας για την Σχολική Εκπαίδευση και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.                 Ο όρος ΜΕΝΤΟΡΑΣ αποδίδεται στον Όμηρο και το επικό του έργο, Οδύσσεια. Σε αυτή την ιστορία, ο Οδυσσέας, Βασιλιάς της Ιθάκης, ξεκινάει ένα δεκαετές περιπετειώδες ταξίδι, αφήνοντας πίσω του τη σύζυγό και τον νεαρό γιο του, Τηλέμαχο. Ο Οδυσσέας δίνει οδηγίες στον πιστό και έντιμο υπηρέτη του, τον Μέντορα, να φροντίσει την βασιλική οικογένεια και να προσέχει και να προστατεύει τον Τηλέμαχο. Ο Μέντορας συμφωνεί και ενεργεί πατρική αδεία, γίνεται πατρική φιγούρα, δάσκαλος, πρότυπο, επίτροπος και φίλος για τον Τηλέμαχο.
 Στόχος του είναι να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει την εφαρμογή ενός καθοδηγητικού προγράμματος ανάμεσα σε καθηγητές, ώστε μέσα από τη συνεργατική σχέση μεταξύ ενός πιο έμπειρου εκπαιδευτικού και ενός αρχάριου ή νέου να εφοδιαστεί ο δεύτερος με ένα σύστημα υποστήριξης το οποίο θα τον βοηθήσει να επιτύχει. Πέρα όμως από αυτό, η καθοδήγηση (mentoring) χρειάζεται να περικλείει στους κόλπους μία συνολική προσέγγιση του σχολείου, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό ως μία κοινότητα συνεργασίας τόσο των εκπαιδευομένων, όσο και των εκπαιδευτών, όπως επίσης σημαντική είναι και η αναστοχαστική αξιοποίηση των πρακτικών αποτελεσμάτων της διαδικασίας για την ανατροφοδότησή της και τη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητά της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.