Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Σχετικά με την... "απαγόρευση" των φορτηγών στους παραδρόμους

Διαβάσαμε και εμείς, όπως όλοι μας την προηγούμενη εβδομάδα για την απόφαση (ΦΕΚ 3769/ 26.10.2017) του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, για τον καθορισμό και τη σήμανση οδών οι οποίες χρησιμοποιούνται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας και στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας στα μηχανοκίνητα οχήματα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων. 
Στην ουσία πρόκειται για συνέχεια του νόμου 4388/2016 του Ελληνικού Κράτους.
Ασφαλώς και μας χαροποίησε όλους ή σχεδόν όλους. 
Και αυτό γιατί όποιος έχει περάσει από την παλαιά Εθνική οδό Λιβαδειάς -Λαμίας (και έχουμε περάσει όλοι όσοι πάμε ή ερχόμαστε από ή προς Αμφίκλεια και τα γύρω χωριά), θα έχουμε διαπιστώσει από πρώτο χέρι το χάλι που επικρατεί στο οδικό δίκτυο με τις εκατοντάδες νταλίκες που κυκλοφορούν. 
Κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει, (Δεν μιλάμε για βράδυ, εκεί είναι τραγωδία), το οδόστρωμα σε μεγάλα κομμάτια του δρόμου έχει καταστραφεί και έχει γεμίσει λακούβες, ενώ οι κίνδυνοι ατυχήματος είναι σε καθημερινή διάταξη.
Ελπίζαμε λοιπόν ότι αυτός ο νόμος θα εφαρμοστεί, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Αμ δε!!!!!!!! 
Φυσικά και δεν εφαρμόζεται από κανέναν.
Ο δρόμος εξακολουθεί να είναι γεμάτος νταλίκες, ακριβώς όπως και πριν από αυτή την απόφαση. Καμία απολύτως διαφορά. Όλοι γράφουν τον νόμο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. (Όπως συμβαίνει άλλωστε με όλους σχεδόν τους νόμους σε αυτήν την χώρα που θέλει να λέγεται Ευρωπαϊκή).
Δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει καμία σωτηρία. Τουλάχιστον όχι μέχρις ότου το ίδιο το κράτος αποφασίσει να εφαρμόσει κάποια στιγμή τους νόμους που ψηφίζει.
Μέχρι τότε λοιπόν και μέχρι να δούμε την Αστυνομία να μοιράζει κλήσεις στους παρανομούντες οδηγούς φορτηγών, μπορούμε να συνεχίσουμε να κινούμαστε σε αυτούς τους δρόμους καρμανιόλες που είναι πήχτρα στην νταλίκα και να ευχόμαστε να πάμε στον προορισμό μας σώοι.

1 σχόλιο:

  1. https://tvstar.gr/voiotia-articles/91806-anatropi-dalikas-stin-palia-ethniki-livadeias-lamias-elafra-travmatismenos-o-odigos-video-photo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.