Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Τελευταία ημέρα λειτουργίας του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αμφίκλειας

Σύμφωνα με την από 8/1/2018 ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σήμερα είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του σιδηροδρομικού σταθμού της Αμφίκλειας μετά από 114 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. (Ο σταθμός της Αμφίκλειας άνοιξε στις 8 Μαρτίου 1904).
Ασφαλώς και η αναβάθμιση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής μέσω της σήραγγας του Καλλιδρόμου είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που εκσυγχρονίζει την σιδηροδρομική υποδομή της χώρας μας και φέρνει πιο κοντά Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε αυτό δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ούτε αντίρρηση, πιστεύω από κανέναν λογικό άνθρωπο και έπρεπε να γίνει.
Το θέμα όμως είναι τι θα γίνει με τους Σταθμούς Αμφίκλειας, Λιλαίας και Μπράλου, (που μας αφορούν) και όλους τους άλλους μέχρι την Λαμία που εξυπηρετούνταν με την υφιστάμενη γραμμή.
Γιατί θυμίζουμε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλη συγκοινωνία (δηλ. ΚΤΕΛ), που να συνδέει την περιοχή με την Αθήνα ή την Θεσ/νίκη.
Το τρένο ήταν το μοναδικό μέσο δημόσιας συγκοινωνίας που είχε απομείνει για την σύνδεση της περιοχής μας με την υπόλοιπη χώρα. (Εκτός του αυτοκινήτου βέβαια).
Για του λόγου το αληθές στην αναζήτηση δρομολογίων στο site της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για Αμφίκλεια μας δείχνει από 1/2/2018 αυτό...
Και μιλάμε για μία άκρως τουριστική περιοχή. Που αποτελείται από πάρα πολλά χωριά, σε πολύ κοντινή απόσταση από το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας. Τον Παρνασσό.
Να θυμίσουμε απλά ότι σταθμοί που θα καταργηθούν αφορούν τις ακόλουθες πόλεις και οικισμούς: Αμφίκλεια, Πολύδροσο, Ανω Σουβάλα, Άνω καλύβια Αμφίκλειας, Δρυμαία, Ξυλικοί, Τιθρόνιο, Παλαιοχώρι, Μπράλο, Σκαμνό, Ελευθεροχώρι, Γραβιά, Καστέλια, Μαριολάτα, Λιλαία, ακόμη και την Επτάλοφο.
Έχουν περάσει ήδη από την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ 24 ημέρες και ακόμη δεν έχουμε ακούσει κανένα μέτρο, ή καμία πρόβλεψη για το πώς θα εξυπηρετηθεί όλη η περιοχή που μένει χωρίς τρένο. Ούτε από τον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας, ούτε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εντέλει έχω την ελπίδα ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα βάλει ανταπόκριση με λεωφορεία από τον σταθμό της Τιθορέας που θα εξυπηρετεί την περιοχή μας.
Μέχρι τουλάχιστον να τελειώσει η αναβάθμιση της γραμμής Τιθορέα—Αμφίκλεια-Μπράλλος-Λαμία, όπως έχει ανακοινώσει η ίδια η εταιρεία.
Όμως ακόμη περιμένουμε να ακούσουμε ΕΝΑ έστω λόγο ή ΜΙΑ έστω ανακοίνωση από τον Δήμο μας που παραμένει ΆΦΑΝΤΟΣ και ΑΛΑΛΟΣ τόσο καιρό, για ένα τόσο σημαντικό θέμα που απασχολεί πλέον σχεδόν τον μισό πληθυσμό του. 
Όπως φαίνεται όμως, το γεγονός αυτό μόνο την ηγεσία του Δήμου δεν απασχολεί. Η έτσι δείχνει τουλάχιστον……..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.