Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Δελτίο Τύπου ΦΔΕΔ Παρνασσού

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν το 2ο Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας και η Γευσιγνωσία που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού με τη συνδρομή του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στο Πνευματικό & Πολιτιστικό Κέντρο Αμφίκλειας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Δήμαρχος Αμφίκλειας- Ελάτειας κ. Στιβακτή Αθανασία και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Λεβαδέων, κ. Σάκκος Δημήτριος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφίκλειας, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς-Κυπαρισσιακού Κόλπου κ. Καραβάς Νικόλαος, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.
Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του ΦΔΕΔ Παρνασσού κ. Τσιτσώνη Θέκλα, Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, η οποία παρουσίασε τα αποτελέσματα των δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και προβολής που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.
Κεντρικός εισηγητής του Σεμιναρίου ήταν ο κ. Κωνσταντινίδης Γεώργιος, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και Πρόεδρος Μανιταροφίλων Ελλάδας, ο οποίος παρουσίασε τον μαγικό κόσμο των μανιταριών, την οικολογική και διατροφική τους αξία και υπέδειξε ασφαλείς τρόπους αναγνώρισης εδώδιμων μανιταριών.
Μετά την εισήγηση και τις ερωτήσεις κοινού, ακολούθησε η Γευσιγνωσία στην κεντρική πλατεία Αμφίκλειας όπου οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν, πιάτα με Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών, δημιουργίες του κ. Παρασκευαΐδη Φώτη, καθώς και εδέσματα από την έκθεση προϊόντων τοπικών παραγωγών.
                                                                       Για το Δ.ΣΦΔΕΔ Παρνασσού
                                                                      Η Πρόεδρος

                                                                     Θέκλα ΚΤσιτσώνη
                                                                      Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας
                                                                      & Φυσικού ΠεριβάλλοντοςΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.