Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Συνάντηση Γ. Οικονόμου και Αθ. Στιβακτή

Τα προβλήματα των αγροτών μας, η πορεία των υφιστάμενων έργων και η προώθηση νέων με σκοπό την ανάδειξη του τόπου μας βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής μας συνάντησης με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Οικονόμου.
 Σε αυτή την πρώτη επίσημη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και κοινής κατεύθυνσης, συζητήσαμε με τον Υφυπουργό όλα τα θέματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα τον αγροτών μας. Ως καθαρά αγροτικός Δήμος δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα, αφού αποτελεί την παραγωγική και αναπτυξιακή μας βάση.
 Ενημερωθήκαμε για τη νέα ΚΑΠ και τι μέλλει γενέσθαι με τα ιστορικά δικαιώματα, ενώ μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της εξισωτικής αποζημίωσης και της απονιτροποίησης. Σχετικά με την εξισωτική αποζημίωση είχαμε τη δέσμευση του Υφυπουργού ότι για όσους αγρότες έπαψαν από το 2019 να είναι επιλέξιμοι και δεν προβλεπόταν για τα έτη 2021 & 2022 να αποζημιωθούν, γίνονται ενέργειες για να λάβουν ένα ποσοστό της εξισωτικής αποζημίωσης, ενώ εξετάζονται και περαιτέρω παρεμβάσεις. Εξίσου σημαντικό θεωρεί και το θέμα της απονιτροποίησης και για αυτό η επίλυση του αποτελεί προτεραιότητα αντιλαμβανόμενος πλήρως τη σπουδαιότητά του. Παράλληλα, συζητήθηκαν τα θέματα αναδασμού σε ποιο στάδιο βρίσκονται, αλλά και άλλες μελλοντικές δράσεις και χρηματοδοτήσεις έργων που θα επιτρέψουν την αναβάθμιση του Δήμου μας.
 Ο κ. Οικονόμου είναι ένας άνθρωπος που, εκτός από γνώστης των εγγενών προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα, γνωρίζει πολύ καλά το Δήμο μας, τα προβλήματά του και άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον όλα όσα του μεταφέραμε! Τον ευχαριστούμε θερμά για τη θετική αυτή συνάντηση, όπου μέσω ενός γόνιμου διαλόγου λάβαμε δεσμεύσεις, ενώ τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η συνέχεια μίας εποικοδομητικής και στενής συνεργασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας!
Αθανασία Στιβακτή, Δήμαρχος Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.