Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Κινητοποίηση ενάντια στην συγκοινωνιακή απομόνωση

Την Τετάρτη 29.9.2021 έγινε η συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αμφίκλειας με θέμα την συγκοινωνιακή απομόνωση της περιοχής μας.
Συμμετείχαν μεταξύ των άλλων, και τους ευχαριστούμε, η Δήμαρχος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλη του Τοπικού συμβουλίου, αντιπρόσωποι συλλόγων κλπ.
Αφορμή για τη συγκέντρωση ήταν:
Η συρρίκνωση των σιδηροδρομικών δρομολογίων στην περιοχή μας (από 16 σε 4 την εβδομάδα) μετά από ένα χρόνο πλήρους διακοπής τους.
Η σχεδόν ολοκληρωτική απουσία δρομολογίων του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας στην περιοχή μας.
Επισημάνθηκαν:
Οι Δημόσιες Συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό με ιδιαίτερο και σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο.
Η αυτονόητη ανάγκη για καθημερινή συγκοινωνία με την Αθήνα και την πρωτεύουσα του Νομού μας τη Λαμία.
Η ανάγκη για μαζικό (πέρα από τα όρια του Δήμου μας), εμπεριστατωμένο και οργανωμένο αγώνα για την διεκδίκηση της επαναφοράς των καθημερινών σιδηροδρομικών δρομολογίων.
Τα μόλις 4 δρομολόγια, που έχει βάλει πρόσφατα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν καλύπτουν σε καμιά περίπτωση τις συγκοινωνιακές ανάγκες της περιοχής μας και όπως έχουν δρομολογηθεί δεν είναι καθόλου λειτουργικά, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η εικόνα των πραγματικών αναγκών και δυνατοτήτων της γραμμής.
Αποφασίστηκε:
Το κάλεσμα – πρόσκληση εκπροσώπων όλων των συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, των φορέων, των τοπικών – δημοτικών συμβουλίων και των Δήμων σε Συνάντηση για να αποφασίσουμε και να οργανώσουμε όλοι μαζί τις κοινές μας διεκδικήσεις, δράσεις και κινητοποιήσεις .
Η Συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφίκλειας.
Με θέμα: Η συγκοινωνιακή απομόνωση της περιοχής μας μετά την συρρίκνωση των σιδηροδρομικών δρομολογίων και την σχεδόν ολοκληρωτική απουσία δρομολογίων του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας. Να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε και να οργανώσουμε όλοι μαζί τις κοινές μας διεκδικήσεις, δράσεις και κινητοποιήσεις.
*Η είσοδος στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφίκλειας θα γίνεται με επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Η χρήση προστατευτικής μάσκας μάσκας προσώπου θα είναι υποχρεωτική για όλους τους παρευρισκόμενους. Θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.
(Σύμφωνα με την Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 58531/ΦΕΚ Β 4441/25.9.2021 Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.