Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Ταξιδεύουμε σε 4 χωριά δύο ώρες από την Αθήνα για την ιδανική απόδραση

Ιδέες για εκδρομή από το Athensmagazine 
Αμφίκλεια, Παρνασσός
170 χιλιόμετρα από Αθήνα
Low profile και γραφικότατη, η Αμφίκλεια με τα πέτρινα καλντερίμια, τα σπιτάκια και τα νεοκλασικά αρχοντικά ενδείκνυται για ρομαντικά σαββατοκύριακα και αποτελεί βολικότατη βάση για το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού που απέχει από εδώ 17 χιλιόμετρα. Μην αμελήσετε να εξερευνήσετε τα μεσαιωνικά εκκλησάκια, τις περίτεχνες κρήνες και το Μουσείο Άρτου του χωριού.
Αυτή η «light» εκδοχή του Παρνασσού αποτελεί ιδανική εναλλακτική έναντι της «πληθωρικής» Αράχωβας. Θα κάνετε βόλτες σε πέτρινα σοκάκια, ανάμεσα σε χαριτωμένα σπιτάκια και παλιά αρχοντικά, μεσαιωνικά εκκλησάκια και περίτεχνες βρύσες και θα μυηθείτε στα μυστικά του ψωμιού από το μουσείο Άρτου.
Θα απολαύσετε τον low profile χαρακτήρα της και θα τιμήσετε δεόντως τα ωραιότατα ταβερνάκια με ντόπιες νοστιμιές.
Φαγητό και διαμονή: Θα φάτε τοπικές σπεσιαλιτέ στο Δαδί και στης Βάσως και υπέροχα γλυκά στο café Κούκος στην πλατεία. Θα μείνετε στο Δαδί Αρχοντικό Παρνασσού με την γοητευτική αρχιτεκτονική και τα ρομαντικά δωμάτια ή στον Ξενώνα Κυριακή, σε υπερυψωμένο σημείο του χωριού με όλες τις ανέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.