Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

4 γραφικά χωριά κοντά στην Αθήνα για εκδρομές το Πάσχα

Ψάχνετε για μια γρήγορη και εύκολη εκδρομή το Πάσχα σε ένα παραδοσιακό χωριό μέσα στην καταπράσινη φύση; Από τον Παρνασσό μέχρι την Αρκαδία, διαλέξαμε και σας προτείνουμε τέσσερις υπέροχους προορισμούς, δύο με τρεις ώρες το πολύ από την Αθήνα, για αποδράσεις που συνδυάζουν ιδιαίτερα τοπικά έθιμα, καλό φαγητό και χαλάρωση στην εξοχή.
Αμφίκλεια Φθιώτιδας

Η Αμφίκλεια βρίσκεται μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα (πηγή: Travelgo.gr)
Η γραφική Αμφίκλεια, χτισμένη στους βορειοανατολικούς πρόποδες του Παρνασσού, αποτελεί ιδανική επιλογή αν θέλετε να ζήσετε γνήσιο ρουμελιώτικο Πάσχα. Μόλις σε δύο ώρες από την Αθήνα μπορείτε να φτάσετε σε αυτόν τον παραδοσιακό οικισμό και να χαθείτε στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια του. Η Αμφίκλεια διατηρεί ανέπαφο το αυθεντικό της χρώμα με πέτρινα σπίτια, νεοκλασικά αρχοντικά, ανθισμένους κήπους, παραδοσιακές βρύσες, όμορφες εκκλησίες και ταβερνάκια που σερβίρουν τοπικές νοστιμιές.
Το πιο ζωντανό κομμάτι του χωριού είναι η μεγάλη και πλακόστρωτη κεντρική πλατεία, που είναι ιδανική για να παίξουν τα παιδιά ενώ εσείς απολαμβάνετε τον καφέ σας κάτω από τα πλατάνια. Την Κυριακή του Πάσχα το θέαμα με τους οβελίες να ψήνονται στους δρόμους σε κάθε γειτονιά, με όλους τους γείτονες να ψήνουν μαζί σε έναν κοινό λάκκο, είναι μοναδικό.

Η εκκλησία της Αγίας Ιερουσαλήμ λίγο έξω από την Αμφίκλεια (πηγή: Shutterstock)
Από το χωριό ξεκινούν αρκετά μονοπάτια προς πανέμορφες τοποθεσίες και ιστορικά ξωκλήσια όπως την Αγία Ιερουσαλήμ του 11ου αιώνα που είναι σκαρφαλωμένη στα βράχια. Η ευρύτερη περιοχή είναι ιδανική για τους λάτρεις της πεζοπορίας που θέλουν να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης. 
Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.