Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Εκδρομή του ΓΕΛ Αμφίκλειας στα Ιωάννινα

Γιάννενα, το ηπειρώτικο στολίδι μας! 
Η εκπαιδευτική επίσκεψή μας στα Γιάννενα γέμισε τις μπαταρίες μας για να συνεχίσουμε ακούραστα μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, αλλά μας εφοδίασε και με πολύτιμη γνώση. Αρχικά η επίσκεψή μας, την πρώτη μέρα, στο σπήλαιο του Περάματος μας βοήθησε να συνειδητοποιήσουμε τις ομορφιές που φιλοτεχνεί η ίδια η φύση, αφού το σπήλαιο απαριθμεί 19 είδη σταλακτιτών και σταλαγμιτών (Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα).
Η περιήγησή μας στο νησί μας έδωσε την αφορμή να θαυμάσουμε τη γραφικότητά του, την ηπειρώτικη αρχιτεκτονική, να θυμηθούμε την ιστορία του Αλή Πασά, της Βασιλικής και της κυρά Φροσύνης και να τα συνδέσουμε με το αφιέρωμα που προβλήθηκε στα πλαίσια της Κινηματογραφικής Λέσχης στους μαθητές/τριες της Β΄Λυκείου από την εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου».
Τέλος, η επίσκεψή μας στο Μουσείο Βρέλλη, στο Μπιζάνι, ζωντάνεψε τις γνώσεις μας από τη Νεότερη Ιστορία (Ελληνική Επανάσταση-Μακεδονικός Αγώνας-Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, Διχοτόμηση της Κύπρου) και μας επιβεβαίωσε ότι ο μικρός Ελληνικός λαός έδειξε την ανδρεία του σε όλες τις εποχές. Έφερε επίσης, τους μαθητές/τριες μαθήτριες, εκτός από την τέχνη του κινηματογράφου, κοντά σε μία άλλη μορφή αναπαραστατικής τέχνης, αφού όλα τα εκθέματα είναι κέρινα ομοιώματα.
Συνοδοί εκπαιδευτικοί η Κουτσικούρη Μαρία, ΠΕ02 και η Ιωακειμίδου Δήμητρα, ΠΕ04.04. ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.