Σάββατο 2 Απριλίου 2016

6-8 Μαΐου Το Ράλλυ Ακρόπολις 2016 στην περιοχή μας - Οι διαδρομές

Η επιστροφή του Κέντρου του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016 μετά από δέκα χρόνια στη Λαμία, αναμενόμενα φέρνει στο επίκεντρο ειδικές διαδρομές που έχουν χαρακτηρίσει τον αγώνα, λόγω της αδιάλειπτης ενσωμάτωσής τους στα αγωνιστικά σκέλη προηγούμενων δεκαετιών.
Ήδη πριν από την απόφαση για επιστροφή του αγώνα στη Στερεά Ελλάδα, η Οργανωτική Επιτροπή είχε αρχίζει να εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο και, πρακτικά, να χαράσσει τη διαδρομή που θα κληθούν να ακολουθήσουν οι πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Πρωταθλήματος Ράλλυ στις 6-8 Μαΐου, με βάση τις απαιτήσεις των συγκεκριμένων θεσμών. 
Έτσι, με πεδίο μια περιοχή που πάνω απ’ όλα φημίζεται για τις χωμάτινες ειδικές διαδρομές, το πρώτο αγωνιστικό σκέλος, το Σάββατο 7 Μαΐου, περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές και ειδικότερα:
 τη Νέα Γραβιά, μήκους 25,7 χλμ. η οποία είναι το κλασικό Δροσοχώρι με αντίθετη φορά,
 την Άμφισσα, μήκους 14,29 χλμ. που είναι οι Καρούτες με ανηφορική κατεύθυνση,
και το Παλαιοχώρι, μήκους 12,43 χλμ. που ξεκινάει από την έξοδο του ομώνυμου χωριού και καταλήγει στο Ελευθεροχώρι.
Η δεύτερη μέρα περιλαμβάνει επίσης τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές,
 με πρώτη το κλασικό Ελευθεροχώρι, μήκους 17,87 χλμ. και τη συνέχεια να δίνεται στο επίσης κλασικό Ρεγκίνι των 11,61 χλμ.
 Πριν από το ενδιάμεσο σέρβις, που, όπως και τα υπόλοιπα, θα πραγματοποιηθεί στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας όπου και το Αρχηγείο του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016, τα πληρώματα θα αγωνιστούν στη μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα, τη μήκους 33,86 χλμ. Ελάτεια-Καρυά, η οποία ξεκινάει από το χωριό Ελάτεια και με κατεύθυνση προς Ζέλι τερματίζει στην Καρυά, πάνω από τα Καμένα Βούρλα. 
Νωρίτερα, την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 18:30 οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα πληρώματα του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016 κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής εκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί στις Θερμοπύλες, εμπρός από το άγαλμα του Λεωνίδα. Σημειώνεται ωστόσο ότι οι πρώτοι αγωνιστικοί ήχοι θα ακουστούν στις 10:30 της Παρασκευής, με την εκκίνηση των ελεύθερων δοκιμών και στη συνέχεια τη διεξαγωγή της Κατατακτήριας ειδικής διαδρομής, μεταξύ ΧΥΤΑ Λαμίας και ΒΙΠΕ, όπου παλιότερα διοργανώνονταν τα Shakedown.
Η υποστήριξη τόσο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το Δήμου Λαμιέων όσο και των Δήμων Αμφίκλειας-Ελάτειας Δελφών, Δωρίδος και Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου-Καμένων Βούρλων που βρίσκονται στο πλευρό της ΟΜΑΕ σε ρόλο συνδιοργανωτή, αποτελεί εχέγγυο για την άρτια προετοιμασία των συνολικά 231,52 αγωνιστικών χλμ. της διαδρομής, που για ακόμα μια χρονιά αναμένεται να φέρει τον αγώνα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε ό,τι αφορά το μηχανοκίνητο αθλητισμό.  Πηγή  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.