Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Έρχεται Καύσωνας. Ενα 4ήμερο με τον υδράργυρο στους 40 βαθμούς

Στο σφοδρό κύμα καύσωνα με θερμοκρασίας... Αφρικής αναφέρεται ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του στο facebook, δίνοντας αναλυτικά στοιχεία για το πώς θα είναι ο καιρός από την ερχόμενη Πέμπτη έως την Κυριακή.
"Δεν είναι και σύνηθες για τη χώρα μας να σημειώνονται για 4 συνεχόμενες ημέρες θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 42-43°C σε αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές. Αυτός ο 4ήμερος καύσωνας (Πέμπτη-Κυριακή) θα μας επαναφέρει μνήμες του Ιούνη του 2007, όταν στην Ελλάδα είχαν σημειωθεί Πανευρωπαϊκά ρεκόρ στη θερμοκρασία", αναφέρει ο κ. Καλλιάνος.

 ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ
Στις περιοχές που υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις με τσιμέντο και στις μεγαλουπόλεις, ο υδράργυρος αυτές τις 4 ημέρες δεν θα μπορέσει να κατέβει πιο κάτω από τους 30-31°C. Οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε, τα βράδια θα είναι δύσκολα ως προς την αίσθηση της δυσφορίας λόγω του ότι θα είναι αυξημένες και οι 
τιμές της σχετικής υγρασίας.

ΟΣΟ ΒΙΑΙΑ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ...ΤΟΣΟ ΒΙΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα μέχρι στιγμής στοιχεία, μετά το πέρας του ισχυρού αυτού καύσωνα, θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες που θα εκτοπίσουν αυτές τις θερμές αέριες μάζες. Ήδη από την Κυριακή το βράδυ, θα "ανασάνουν" κάπως τα δυτικά και βόρεια της χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται κατά τη διάρκεια της Δευτέρας να υποχωρήσει σταδιακά η ζέστη, με εξαίρεση ίσως τα Δωδεκάνησα που από την Τρίτη θα δροσιστούν".
Δεδομένα πρόγνωσης καιρού από meteo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.