Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Θερινό ηλιοστάσιο σήμερα-888 λεπτά συντροφιά με τον Ήλιο

21 Ιουνίου, θερινό ηλιοστάσιο, η μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα του έτους στο Βόρειο ημισφαίριο, με τον άξονα περιστροφής της Γης να είναι στραμμένος προς τον Ήλιο. Ο Ήλιος στις 0734 το πρωί θα βρεθεί στο βορειότερο σημείο, πάνω από τον Τροπικό του Καρκίνου. Σε όλες τις περιοχές του βορείου ημισφαιρίου η διάρκεια της ημέρας θα είναι μεγαλύτερη από 12 ώρες, ενώ στις περιοχές με γεωγραφικό πλάτος μεγαλύτερο από αυτό του Αρκτικού Κύκλου, ο ήλιος θα παραμείνει ορατός όλο το 24ωρο (πχ. στο Ροβανιέμι της Φιλανδίας).
Στην Αθήνα ο ήλιος θα ανατείλει στις 06:02 και θα δύσει στις 20:50. H διάρκεια της ημέρας θα είναι 14 ώρες και 48 λεπτά, θα είμαστε επομένως 888 λεπτά συντροφιά με το λαμπρό άστρο που μας χαρίζει τη ζωή. Είναι η αρχή του αστρονομικού καλοκαιριού (μετεωρολογικά το καλοκαίρι ξεκίνησε την 1η Ιουνίου). Από τις 22 Ιουνίου και μετά η ημέρα σιγά-σιγά θα μικραίνει.  Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.