Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Η θέση του blog AMFIKLIA για τον αποκλεισμό της περιοχής μας από τον σιδηρόδρομο

Όπως μάθαμε χθες ύστερα από παρεμβάσεις τοπικών βουλευτών της Φθιώτιδας το λεωφορείο από το σταθμό Τιθορεα προς Αμφίκλεια- Λιλαια- Μπράλο και αντίθετα, θα συνεχιστεί από τον ΟΣΕ και όχι από τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ για ένα μήνα ακόμα.

Η θέση του blog AMFIKLIA
Την γνώμη μας την έχουμε εκφράσει εδώ και πολύ καιρό, αλλά θα την ξαναπούμε για μία ακόμη φορά μήπως και την ακούσουν επιτέλους κάποιοι. Γιατί μπορεί και να κάνουν ότι δεν ακούν.......
Προσωπικά από τον ΟΣΕ ή την ΤΡΑΙΟΝΟΣΕ  δεν περιμένω τίποτα, από την στιγμή μάλιστα που είναι εταιρείες και πλέον ξένων συμφερόντων (Ιταλικοί σιδηρόδρομοι). Και επειδή ακριβώς είναι εταιρείες δεν έχουν κοινωνικές ευαισθησίες για τους κατοίκους της περιοχής που μένουν χωρίς τρένο αλλά μόνο για την τσέπη τους και το κέρδος τους. Και πιθανόν καλά κάνουν κιόλας.
Το θέμα είναι τι κάνει ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας για το θέμα και όχι ο ΟΣΕ. 
Επειδή λοιπόν η παράταση του δρομολογίου θα είναι για ένα μήνα μόνο μέχρι τέλος Ιουνίου δηλαδή, τώρα περιμένω να δω την αντίδραση του Δήμου μας.
Καλές οι επιστολές και οι διαμαρτυρίες. Να προσπαθήσουν μέσω της πολιτικής αν μπορούν να πετύχουν κάτι, αλλά επειδή, από 1 Ιουλίου 2018 και μετά η περιοχή μας μένει οριστικά και αμετάκλητα χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση μετά από 110 και πλέον χρόνια συνεχούς λειτουργίας η μόνη λύση είναι η δρομολόγηση από τον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας σε συνεργασία ίσως με τον Δήμο Δελφών (λόγω Λιλαίας), δημοτικού λεωφορείου με τους ίδιους όρους με το αντίστοιχο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 
Οπότε ας αφήσουν τα ευχολόγια στον Δήμο και ας αποφασίσουν άμεσα την δρομολόγηση δημοτικού λεωφορείου από τον Σταθμό Τιθορέας για Αμφίκλεια-Λιλαία-Μπράλο.
Μόνο έτσι λύνεται οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα. Με κανέναν άλλο τρόπο.
Τώρα αν αποφασίσει ο ΟΣΕ να ξαναδρομολογήσει τρένα τοπικά στην γραμμή έχει καλώς, μπορεί να ανακληθεί το λεωφορείο ανά πάσα στιγμή. 
Αλλά θυμίζω ότι η περιοχή πλέον δεν έχει ΟΥΤΕ λεωφορειακή σύνδεση μέσω ΚΤΕΛ, ΟΥΤΕ σιδηροδρομική σύνδεση, με την υπόλοιπη Ελλάδα. Και αυτό για το 2018 σε μια  τουριστική περιοχή είναι απλά ΝΤΡΟΠΗ.
Περιμένουμε τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε αν χρειαστεί..............
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν, γιατί το θέμα είναι κάτι παραπάνω από ζωτικής σημασίας..........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.