Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ο καιρός φέρνει... φθινόπωρο στη μέση του καλοκαιριού με έντονα καιρικά φαινόμενα - Βροχές και καταιγίδες για τέσσερις ημέρες.
Σε κλοιό κακοκαιρίας θα βρεθεί μέχρι την Πέμπτη το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και η Στερεά Ελλάδα, όπως προκύπτει από το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε τη Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.
Το νέο κύμα επιδείνωσης του καιρού ξεκινά από σήμερα Δευτέρα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο και βαθμιαία τη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία και Ημαθία) και πιθανόν από τις βραδινές ώρες την ανατολική Στερεά.
Την Τρίτη αναμένεται να επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η Κρήτη.
Την Τέταρτη βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα θα επηρεάζονται τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν οι Κυκλάδες με την Κρήτη.
Την Πέμπτη, την τελευταία, δηλαδή, ημέρα της κακοκαιρίας, θα επηρεαστούν η Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν πρόσκαιρα η Θεσσαλία.  Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.