Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΦΔΕΔ Παρνασσού: Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που φέτος είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης (Beat Plastic Pollution), ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις του το 26ο Νηπιαγωγείο Λαμίας την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2018. Τους μικρούς μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί τους με τη διευθύντρια κα. Μπακολουκά Αθανασία καθώς και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής της 30ης Περιφέρειας Φθιώτιδας – Ευρυτανίας, κα. Μιχαηλίδου Βασιλική.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια γενική αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και την ανάγκη εορτασμού της από τον υπεύθυνο του τμήματος Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης και Δημοσιότητας του ΦΔΕΔΠ. Ακολούθησε η παρουσίαση, από στέλεχος του Φορέα, με θέμα «Προστατευόμενες Περιοχές – Φυτά και Ζώα του Παρνασσού», την οποία τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον.

Στη συνέχεια, μαθητές, συνοδοί εκπαιδευτικοί και στελέχη του Φορέα επισκέφθηκαν το χώρο αναψυχής στην Περδικόβρυση και διασκέδασαν παίζοντας παντομίμα «Ποιο ζωάκι είμαι;» δίνοντας την ευκαιρία στα νήπια να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στην υποκριτική! Κατά την αναχώρηση φρόντισαν να αφήσουν το χώρο πιο καθαρό απ’ ότι τον βρήκαν, δείχνοντας έτσι το σεβασμό τους προς το περιβάλλον.

Ο Συντονιστής του ΦΔΕΔΠ


Νίκος Τσαπρούνης
Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού
Η Πρόεδρος
Θέκλα Κ. Τσιτσώνη
Καθηγήτρια Α.Π.Θ.
Τμήμα Δασολογίας
& Φυσικού Περιβάλλοντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.