Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Ταξίδια για 2… μόνο δύο ώρες μακριά από το in2life.gr

της Ηρώς Κουνάδη
Θέλεις να ζήσεις τον έρωτά σου στα βουνά και στα λαγκάδια, αλλά το ταμείο είναι μείον, και άδειες δεν σας δίνουν, και πού να τρέχεις μονοήμερη στα Ζαγοροχώρια; Σου έχουμε τη λύση. Τέσσερα μέρη μαγικά, και αρκούντως ρομαντικά, μόνο δυο ώρες μακριά από την πόρτα του σπιτιού σας.
Στην Αμφίκλεια
Δύο ώρες παρά κάτι από την Αθήνα, μια από τις λιγότερο κοσμοπλημμυρισμένες γωνιές του Παρνασσού είναι ένα χωριό όλο πλακόστρωτα σοκάκια, πέτρινα σπίτια και υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά. Στα αξιοθέατά της συγκαταλέγονται οι εξαιρετικά διατηρημένες πετρόχτιστες βρύσες, τα μεσαιωνικά εκκλησάκια και το μοναδικό στην Ελλάδα –και ιδιαίτερα καλοφτιαγμένο– Μουσείο Άρτου, που θα σας μάθει όλα όσα δεν ξέρατε ότι θέλετε να ξέρετε για το ψωμί. Και βέβαια, με βάση σας την Αμφίκλεια, θα εξερευνήσετε τα μονοπάτια και τις διαδρομές του Παρνασσού, και όσα περισσότερα από τα κουκλίστικα χωριά του προλαβαίνετε (η Αγόριανη, το Χρισσό, η Σουβάλα και η κοσμαγάπητη Αράχωβα είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές σας). 
Για τη διαμονή σας, εξαιρετική επιλογή είναι το Δαδί Αρχοντικό Παρνασσού (τηλ.: 22340 29 040, 126€ το δίκλινο με πρωινό). Αν το budget είναι χαμηλότερο προτείνουμε τον κουκλίστικο Ξενώνα Κυριακή (τηλ.: 2234 029011, 80€ το δίκλινο με πρωινό).  Πηγή

Στην Ευρωστίνα της Δυτικής Κορινθίας
Αλλιώς γνωστή και ως Ζάχολη, η Ευρωστίνα είναι ένα γλυκύτατο –και εν πολλοίς ανεξερεύνητο− χωριό στους πρόποδες της Ζήρειας (της Ορεινής Κορινθίας, γιατί αν δεν έχεις δύο ονόματα τουλάχιστον είσαι η ντροπή του νομού). Χτισμένη πλάι στο οροπέδιο της Ζάχολης, που ενθουσιάζει τους απανταχού φυσιολάτρες με τα τρεχούμενα νερά, τις λίμνες και τους καταρράκτες στο ρέμα των Μύλων. Η Ευρωστίνα απέχει κάτι λιγότερο από 2 ώρες από την Αθήνα και προσφέρεται τόσο για ήσυχα weekends και μονοήμερες εκδρομές, όσο και για βάση από την οποία θα εξερευνήσετε τα μαγικά τοπία της Ορεινής Κορινθίας. 
Αν αποφασίσετε να μείνετε, ο Ξενώνας Ευρωστίνη (τηλ.: 27430 32122) διαθέτει όμορφα δωμάτια με μπαλκόνια που απολαμβάνουν τέλεια θέα στα ειδυλλιακά τοπία γύρω του, και τιμές που κυμαίνονται στα 80€ το δίκλινο με πρωινό. Μια στάση για φαγητό αξίζει οπωσδήποτε το Αρχοντικό της Ζάχολης, στο κέντρο του χωριού.

Στην Καστανιά της Ορεινής Κορινθίας
Εκεί ψηλά στα 1.100 μέτρα, φωλιασμένη σε μια από τις ωραιότερες γωνιές της Ζήρειας, ανάμεσα στις δύο λίμνες της (Δόξα και Στυμφαλία) η μικρούλα Καστανιά είναι το λιγότερο ιλουστρασιόν από τα χωριά της Ορεινής Κορινθίας –και αυτό την κάνει αν όχι την ομορφότερη, σίγουρα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες γωνιές της. Μισοκρυμμένη πίσω από πυκνό ελατοδάσος, η Καστανιά ενδείκνυται για χαλαρές βόλτες ανάμεσα στα πέτρινα σπιτάκια της, ενώ αποτελεί και ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τα υπόλοιπα χωριά και τις διαδρομές γύρω της. Μην παραλείψετε να ανηφορίσετε ως το ξωκλήσι της Κοίμησης της Θεοτόκου, για να χαζέψετε την πανοραμική θέα της κοιλάδας που απλώνεται στα πόδια του.
Αν αποφασίσετε να μείνετε, ωραιότατα δωμάτια που δεν θα σας κοστίσουν περισσότερα από 60€ το δίκλινο έχει ο Ξενώνας Καστανιά (τηλ.: 27470 61289). 

Στο Ελληνικό της Ορεινής Αρκαδίας
Σχεδόν στη μέση της διαδρομής από τη Στεμνίτσα στην Καρύταινα, το Ελληνικό είναι ένα από τα «μυστικά» χωριουδάκια της Ορεινής Αρκαδίας. Χτισμένο επάνω σε τρεις καταπράσινους λόφους, με τα πλακόστρωτα καλντερίμια του να ελίσσονται ανάμεσα σε κεραμιδοσκέπαστα αρχοντικά και πέτρινα σπιτάκια, και την πανοραμική θέα να απλώνεται από το οροπέδιο της Μεγαλόπολης ως τις κορυφές του Λύκαιου και το φαράγγι του Λούσιου. Από εδώ θα ξεκινήσετε για να εξερευνήσετε την Αρχαία Γόρτυνα, μέσα στο φαράγγι –η δύο χιλιομέτρων πεζοπορική διαδρομή που τη συνδέει με τη Μονή Προδρόμου περνά πάνω από πέτρινα γεφυράκια και πλάι σε παλιούς νερόμυλους.
Για τη διαμονή σας εδώ καταπληκτική επιλογή είναι ο Ξενώνας Ελαιών, τα δίκλινα του οποίου ξεκινούν από 61€ το δίκλινο (ή 95€ με τζάκι) και πρωινό. Εξαιρετικό είναι και το Έλαφος Boutique Hotel & Spa (από 147€ το δίκλινο με πρωινό). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.