Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Σε τραγική κατάσταση οι δρόμοι της Αμφίκλειας μετά τα έργα της αποχέτευσης

Ήρθε η ώρα να γκρινιάξουμε λίγο σήμερα. Δεν είναι όλα πάντοτε καλά καμωμένα στην πόλη μας και πρέπει να λέγονται αλήθειες και γνώμες που μπορεί να πονάνε και να παρεξηγούνται από κάποιους αλλά επιβάλλεται να ακούγονται....Γιατί αφορούν το γενικό καλό.
Εδώ και αρκετούς μήνες λοιπόν στην πόλη μας γίνονται έργα στο δίκτυο αποχέτευσης, (βιολογικός καθαρισμός), όπως όλοι ξέρουμε.
Πολύ σημαντικά έργα αν μη τη άλλο, αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν.
Το θέμα είναι όμως τι γίνεται με τους δρόμους μόλις ολοκληρωθούν τα έργα.
Σε κάθε κομμάτι δρόμου λοιπόν που τελειώνουν τα έργα, παραδίδεται στην κυκλοφορία σε πολύ κακή κατάσταση. Και δεν αφορά ένα δρόμο ή δύο αλλά σχεδόν το σύνολο του oδικού δικτύου που έχει σκαφτεί και "ξαναφτιαχτεί" μετά τα έργα του βιολογικού καθαρισμού.
Πραγματικά το σύνολο των δρόμων έχουν καταντήσει χωρίς υπερβολή μία «τεράστια λακούβα ή ένα συνεχόμενο σαμαράκι». 
Σε όσα σημεία έγινε ασφαλτόστρωση μετά τις εργασίες το ίδιο πρόβλημα. Μερική υποχώρηση εδάφους και λακούβες ή σαμαράκια. 
Πράγμα που σημαίνει ότι είτε έγινε τσαπατσούλικη δουλειά, είτε κάποιο λάθος συνέβη λόγω βιασύνης.
Το θέμα είναι ότι είναι απαράδεκτο πλέον το θέαμα αλλά και η ποιότητα των δρόμων, που ασφαλώς αφήνουν στον κάθε επισκέπτη της πόλης μας μια ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ εικόνα αλλά δυσκολεύουν και την ζωή των μόνιμων κατοίκων της.
Δεν συζητάμε βέβαια για τα αυτοκίνητα μας, τα οποία σε λίγο καιρό το λιγότερο που θα χρειάζονται, θα είναι αλλαγή αμορτισέρ από τις λακούβες και τα σαμαράκια.
Και προκαλώ ή προσκαλώ (ότι προτιμάτε), τον οποιονδήποτε να πάρει το αυτοκίνητό του και να ξεκινήσει από την είσοδο της πόλης από Αθήνα, να πάρει πορεία προς το αλωνάκι και από εκεί στην οδό Καραμερτζάνη, να περάσει τη πάνω πλατεία και από εκεί να ολοκληρώσει τον κύκλο προς την κάτω πλατεία ή να πάει προς το νεκροταφείο και να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια την τραγική κατάσταση του οδοστρώματος  σχεδόν στο σύνολο της διαδρομής που ανέφερα. 
Λακούβες-σαμαράκια και άγιος ο Θεός……… Και αναφέρω μόνο κεντρικούς δρόμους….
Έτσι και μπεις σε μικρότερα στενά …………….Δράμα η κατάσταση....
Δεν ξέρω αν οι δρόμοι που έγιναν έχουν την οριστική άσφαλτο ή αν είναι πρόχειρα φτιαγμένοι και πρόκειται να ολοκληρωθούν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.
Πολύ φοβάμαι ότι αυτή θα είναι η οριστική εικόνα τους και ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο μέλλον.
Θερμή παράκληση λοιπόν και νομίζω ότι εκφράζω το σύνολο των πολιτών και επισκεπτών της πόλης μας, προς όποιον είναι υπεύθυνος (Δήμος, εργολάβος έργου κτλ), να μπει στο πρόγραμμα του Δήμου και να βρεθεί άμεσα κονδύλι για την οριστική αποκατάσταση των δρόμων που σκάφτηκαν, έτσι ώστε να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση τους. 
Δηλαδή να ξαναγίνουν αυτοκινητόδρομοι και όχι καρόδρομοι όπως είναι αυτή την στιγμή.
Εν έτη 2019 και σε προεκλογική περίοδο νομίζω ότι επιβάλλεται να ολοκληρωθεί αυτό το έργο. 
Αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας (και θέλουμε να έρθουν και τουρίστες…..τρομάρα μας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.