Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Έρχεται η κακοκαιρία "Χιόνη"

Κακοκαιρία «Χιόνη»:
Χιονοπτώσεις στα ανατολικά και πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.
Η κακοκαιρία «Χιόνη» θα πλήξει και την Αττική με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά από το πρωί της Τετάρτης 13/02 έως και το μεσημέρι της Πέμπτης 14/02.
Παράλληλα, στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής κυρίως χώρας, θα σημειώνονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους από την Τρίτη 12/02 έως και το Σάββατο 16/02. Ιδιαίτερα για την Μακεδονία και της Θράκη, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου κατά κύριο λόγο την Παρασκευή 15/02.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την εξέλιξη της χιονιοκάλυψης έως και το Σάββατο 16/02 για το σύνολο της χώρας και σε υψηλή ανάλυση για την περιοχή της Αττικής.

Παράλληλα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση που θα ξεκινήσει από τα βόρεια και δυτικά την Τρίτη 12/02 και θα επεκταθεί στη υπόλοιπη χώρα την Τετάρτη 14/02. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζεται η αναμενόμενη πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας έως και την Τετάρτη στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.
Βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις ακόμη και περιοχές με χαμηλά υψόμετρα θα είναι κάποια ακόμη από τα κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης επιδείνωσης του καιρού. Τέλος θυελλώδεις και πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που κατά τόπους θα φτάνουν και τα 10 μποφόρ, θα πνέουν στο Αιγαίο την Τετάρτη 14/02 και την Πέμπτη 15/02.
Σας προτρέπουμε να συμβουλεύεστε το ανεμολόγιό μας (http://meteo.gr/anemologio.cfm) για λεπτομερείς προγνώσεις ανέμου.
Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, 21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.