Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας: Εναρξη λειτουργίας ΚΔΑΠ

Άλλη μία δέσμευσή μας γίνεται πράξη! Ξεκίνησαν σήμερα τη λειτουργία τους τα νεοσύστατα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου μας. 
Η επίσημη ημερομηνία έναρξής τους ήταν η Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών μεταφέρθηκε για σήμερα.
Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν, δεν απομακρυνθήκαμε στιγμή από τον στόχο μας και μετά από πολλές προσπάθειες, επιμονή και σκληρή δουλειά καταφέραμε να συσταθούν ΚΔΑΠ και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες.
Προχωρώντας βήμα προς βήμα και αφού αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες των δημοτών, καταλήξαμε στις ειδικότητες που έπρεπε να ενταχθούν στο πρόγραμμα των κατά τόπους ΚΔΑΠ, σύμφωνα με τις ελλείψεις και τις προτιμήσεις για δραστηριότητες. Άλλωστε, όσα πράττουμε γίνονται πάντα με μεράκι και βασική προϋπόθεση την επιτυχή έκβασή τους.
Τα ΚΔΑΠ εδράζονται στους Παιδικούς Σταθμούς Αμφίκλειας, Ελάτειας και Κάτω Τιθορέας, με ώρες και μέρες λειτουργίας 16:00 έως 20:00 Δευτέρα με Παρασκευή. Τα παιδιά, που θα παρακολουθήσουν τις δωρεάν δραστηριότητες, μπορούν να παραμένουν στα ΚΔΑΠ από μία έως και τέσσερις ώρες.
Το ΚΔΑΠ της Ελάτειας λειτουργεί με πληρότητα, ενώ σε Αμφίκλεια και Κάτω Τιθορέα έχει καλυφθεί η μία θέση εμψυχωτή, από τις δύο που προβλέπονται. Επαναπροκηρύσουμε τις άγονες θέσεις, με στόχο να λειτουργήσουν πλήρως και τα άλλα δύο ΚΔΑΠ το συντομότερο δυνατόν.
Συνεχίζουμε αδιάκοπα και με σταθερά βήματα τις προσπάθειες προσφοράς δυνατοτήτων προς τους συμπολίτες μας, υλοποιώντας όσα δεσμευτήκαμε. Δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας, διευκολύνουμε τους γονείς και βελτιώνουμε αισθητά την καθημερινότητα των παιδιών μας!

Αθανασία Στιβακτή, Δήμαρχος Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.