Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

«Μονοπάτι Παρνασσού 2015» από το novasports.gr

Πανέμορφες ορεινές διαδρομές της Ελλάδας θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν οι αθλητές που έχουν ήδη δηλώσει την συμμετοχή τους για το Μονοπάτι Παρνασσού, τον ορεινό ημιμαραθώνιο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απρίλιου 2015, στον Παρνασσό, με αφετηρία την Αμφίκλεια.
Οι εγγραφές συνεχίζονται έως και την Παρασκευή 17 Απριλίου και πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας του διοργανωτή συλλόγου Α.Σ. Διόνυσος Αμφίκλειας http://dionysosamfiklias.gr , στην οποία δημοσιεύονται αναλυτικά οι κανονισμοί των αγώνων, η περιγραφή και οι χάρτες των διαδρομών και όλα τα νέα. Αποφασίστηκε η μικρή παράταση δύο ημερών, καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων εγγραφών στον αγώνα των 24,2 χιλιομέτρων δεν έχει φτάσει τον μέγιστο αριθμό συμμετοχών, που είναι   400 άτομα.
Μέχρι σήμερα, 350 αθλητές έχουν δηλώσει συμμετοχή για τον αγώνα των 24,2 χλμ. και περισσότεροι από 100 αθλητές για τον αγώνα των 10,9 χλμ.
Η προετοιμασία του αγώνα στη διαδρομή συνεχίζεται καθώς το χιόνι που έπεσε σε σημαντικές ποσότητες την Μ. Τετάρτη, περιόρισε τις δυνατότητες κίνησης στα μονοπάτια του βουνού. Με το λιώσιμο του χιονιού τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης και σήμανσης όπου κρίνεται απαραίτητο.
Το «Μονοπάτι Παρνασσού» είναι ορεινός ημιμαραθώνιος πανελλήνιας εμβέλειας, με πρώτη διοργάνωση το 2007. Οι αγώνες εξελίσσονται σε δύο διαδρομές: α/ μεγάλος αγώνας 24,2 χιλιομέτρων με 1.620 μέτρα υψομετρική ανάβαση, β/ μικρός αγώνας 10,9 χιλιομέτρων με 790 μέτρα υψομετρική ανάβαση. Οι διαδρομές είναι κυκλικές με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας, όπου έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκατοντάδες θεατές.
Οι διαδρομές κινούνται σε μονοπάτια του Παρνασσού τα οποία έχουν επιλεγεί από διακεκριμένους Έλληνες αθλητές και είναι από τις πιο όμορφες διαδρομές στην Ελλάδα. Ελέγχονται, σηματοδοτούνται και συντηρούνται για την ασφάλεια τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κατά τη διάρκεια του αγώνα στελεχώνονται από τους δεκάδες εθελοντές του Α.Σ. Διονύσου.
Στο Μονοπάτι Παρνασσού συμμετέχουν πολλοί από τους κορυφαίους Έλληνες δρομείς ορεινών διαδρομών, ενώ οι φανατικοί φίλοι και υποστηρικτές αυξάνονται κάθε χρόνο.
Παράλληλα με τους ορεινούς αγώνες, το Σάββατο 25 Απριλίου διοργανώνονται παιδικοί αγώνες δρόμου σε τρεις κυκλικές διαδρομές, (800 έως 2.200 μέτρων) και κατά ηλικίες, υπό την επίβλεψη ειδικευμένων γυμναστών και με αυστηρούς κανόνες ασφαλείας. Οι παιδικοί αγώνες δίνουν ξεχωριστό χρώμα και ταυτόχρονα σφυρηλατούν τα παιδιά στο πνεύμα του «Ευ αγωνίζεσθαι».
Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Α.Σ Διόνυσος.
Ο αγώνας των 24 χλμ. ανήκει στη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Skyrunning και του πρωταθλήματος νέων της Salomon.
Ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας υποστηρίζει ενεργά τον αγώνα.
Χορηγοί και υποστηρικτές είναι οι αντλίες θερμότητας CLIMAVENETA, τα ενεργειακά τρόφιμα GU, το σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων και η εταιρεία SYSTEMA OFFICE CONCEPT.

Χορηγός επικοινωνίας το www.iatronet.gr, portal με θέματα υγείας, διατροφής, φυσικής κατάστασης
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.