Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΔΕΔ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ


Ταχ. Κωδ. : 35002
Τηλ /Fax .: 22340 23529
Πληροφορίες: Τσαπρούνης Νίκος

Αμφίκλεια,    07/04/2015
Αριθμ. πρωτ.: 387ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού»
Στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής ενημέρωσης που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, πραγματοποιήθηκε περιήγηση των μαθητών της Β΄ Τάξης, του Α΄ Αρσάκειου Λυκείου Ψυχικού, την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 στο Σπήλαιο “Κωρύκειο Άντρο”.
Αρχικά στην θέση Παλαιοπαναγιά, οι μαθητές ενημερώθηκαν, από το προσωπικό του ΦΔ, για την λειτουργία των ΦΔ στην Ελλάδα και ειδικότερα τον ΦΔΕΔ Παρνασσού. Εν συνεχεία παρουσιάστηκαν οι προστατευόμενες περιοχές που εντοπίζονται στον ορεινό όγκο του Παρνασσού με έμφαση στην οικολογική τους αξία, οι σημαντικοί τύποι οικοτόπων και τα είδη χλωρίδας και πανίδας που βρίσκονται υπό καθεστώς προστασίας, τόσο από την εθνική όσο και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Ακολούθησε η ανάβαση του μονοπατιού για το “Κωρύκειο Άντρο”, μια διαδρομή που αποτελεί κομμάτι του Διεθνούς μονοπατιού Ε4 και μέρος της αρχαίας διαδρομής που συνδέει τους Δελφούς με το Σπήλαιο. Ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής είναι μικρός, καθώς η διάρκεια της δεν ξεπερνά τη μισή ώρα. Στην είσοδο του Σπηλαίου οι μαθητές ενημερώθηκαν για το γεωλογικό υπόβαθρο του Παρνασσού και τα έντονα καρστικά φαινόμενα που εντοπίζονται στην περιοχή, φαινόμενα που προκάλεσαν τη δημιουργία του “Kωρύκειου Άντρου” καθώς και για την πολιτιστική και ιστορική αξία του σημαντικού αυτού Σπηλαίου.
Η επίσκεψη του Λυκείου ολοκληρώθηκε με εποικοδομητικό διάλογο με τους μαθητές, τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και το προσωπικό του ΦΔ, ενώ στο τέλος διανεμήθηκαν αναμνηστικά του ΦΔ.
          Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού
                Η Πρόεδρος
                  Θέκλα Κ. Τσιτσώνη
                                Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας

                                & Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.