Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ο κάποτε αυτόνομος Δήμος Αμφίκλειας Φθιώτιδας, διέθετε μεταξύ των άλλων και Πολιτιστικό Οργανισμό, σε εποχές που πολλοί αγνοούσαν ακόμα και τον όρο, μέχρι και τον ισοπεδωτικό Καλλικράτη. Μεταξύ των άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Οργανισμού ήταν και έκδοση βιβλίων ιδιαίτερα τοπικού ενδιαφέροντος.
Μια τέτοια έκδοση του ΠΟΔΑ και της συγγραφέως κας Τραγγανίδα  που για διάφορους λόγους δεν είχε παρουσιαστεί μέχρι τώρα στην Αμφίκλεια, ενώ έχει παρουσιαστεί σε Ελληνοκυπριακό κοινό ακόμα και στο Λονδίνο, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει σήμερα 18.04.2015 το τοπικό κοινό.
Πρόκειται για το βιβλίο με τα ενδιαφέροντα <Μουσικά Ακούσματα από τη Δρυμαία Φθιώτιδας,> το οποίο παρουσίασε η συγγραφέας του – εκπαιδευτικός κα ΣΤΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΚΗ ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑ, ενώ αναφέρθηκαν σε αυτό ο αρχιερατικός επίτροπος Αμφίκλειας πρωτοπρεσβύτερος Διομήδης Παναγιωτόπουλος και η διευθύντρια του Γυμνασίου κα Ελένη Μπέσιου.
Προλόγισε ο Αντιδήμαρχος κος Λουκάς Σκλαβούνος ενώ την μελωδική προσέγγιση μέρους του περιεχομένου, ανέλαβε ο αγαπητός Αμφικλειώτης γνώστης και ερμηνευτής του δημοτικού τραγουδιού, κ. Γιάννης Τσαπρούνης.
Η διάθεση του βιβλίου θα γίνεται από την Δημοτική Κοινότητα Αμφίκλειας και τα έσοδα θα ενισχύουν τον "κουμπαρά" του πολιτισμού.
Δ. Ι. Καλπύρης, Αμφίκλεια
 ΥΓ: Η γειτονική της Αμφίκλειας  ΔΡΥΜΑΙΑ, αποτελεί τόπο καταγωγής του συζύγου της συγγραφέως.  
 
  
  
 
Φωτογραφίες από τον κ ΔΙ Καλπύρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.