Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΑΜΦΚΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 2015 “ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ”

  ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: Δευτέρα του Πάσχα
 Οι γιορταστικές εκδηλώσεις στην Αμφίκλεια ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα του Πάσχα [13.04.2015] με τους καθιερωμένους δημοτικούς χορούς στην περιοχή "αλωνάκι", μια προγονική συνήθεια που χάνεται στα βάθη των χρόνων και την οποία αναβιώνει και μεταλαμπαδεύει <Η ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ> http://www.kentrolaografias.gr/default.asp?V_DOC_ID=2224  με τα καλοδουλεμένα χορευτικά της τμήματα όλων των ηλικιών, αλλά και την συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών.
Τεράστια είναι και σημαντική η συμβολή της ΔΑΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων που καλύπτει ο τίτλος της ως «Λαογραφικός & Χορευτικός σύλλογος»  και ουσιαστικά αποτελεί την κιβωτό της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης.
Παρότι συντηρεί και λειτουργεί με ευθύνη της δύο Μουσεία στην Αμφίκλεια, (Μουσείο Άρτου http://www.breadmuseum.gr/ και Μουσείο παλιών επαγγελμάτωνhttp://www.breadmuseum.gr/mouseio-epagelmaton/) δεν εγκλωβίζει την παράδοση στα όρια του μουσειακού εκθέματος, αλλά την κρατά ζωντανή και την μπολιάζει στις νεότερες γενιές με σειρά ουσιαστικών εκδηλώσεων, συμβάλλοντας μεταξύ των άλλων και στην διατήρηση των απαραίτητων δυνάμεων συνοχής της τοπικής κοινωνίας, μέσα από την συνεργασία.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της <ΔΑΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ>  http://www.breadmuseum.gr/o-syllogos/ που με επικεφαλής το Δ.Σ. παράγουν αυτό το εξαιρετικό έργο και η συμπαράσταση τουλάχιστον  όλων και με κάθε τρόπο είναι επιβεβλημένη.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
Φωτογραφίες Δ. Ι. Καλπύρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.