Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ -Εγκριση Αρχιτεκτονικής προμελέτης του έργου «Πολεοδομική αναβάθμιση και ανάπλαση εμπορικού κέντρου Αμφίκλειας»

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ -ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ»
Σχετικά:  α) Η από 23-12-14 Σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης με ΑΔΑ:         
                   6ΩΒΤΩΨΚ-0ΤΓ/30-12-14
               β) Η με αρ. πρωτ. 2161/20-02-15 υποβληθείσα Προμελέτη
Ο προϊστάμενος της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας Ε. Γ. Καρούμπης λαμβάνοντας υπόψη και τις απόψεις που ακούστηκαν κατά τη παρουσίαση της πιο πάνω μελέτης που έγινε στο Δήμο Αμφίκλειας την 11η Μαρτίου 2015 από την μελετητή Ζωή Κανετάκη, ενώπιων μου και με την παρουσία του Δημάρχου κ. Γεωργίου Γώγου και άλλων αιρετών μελών των οργάνων του Δήμου:

1. Εγκρίνει την Αρχιτεκτονική Προμελέτη του πιο πάνω έργου με τις εξής παρατηρήσεις:

i. Στη περιοχή της μελέτης να συμπεριληφθεί και το τμήμα του παράλληλου δρόμου νότια της οδού Ευταξία μεταξύ του Ξενοδοχείου Λεωνίδας και του Φαρμακείου Ξηρομερίτη από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως μέχρι το σημείο συνάντησης των οδών Κρυστάλλη και Σταυραετού. Η επιφάνεια του προστιθέμενου τμήματος είναι 300μ2 περίπου (40,00μ. μήκος επί 7,50μ. πλάτος).
ii. Ο καταργούμενος χώρος αναμονής των Ταξί να μεταφερθεί σε κατάλληλο σημείο κοντά στο πεζόδρομο, ίσως στο πιο πάνω προστιθέμενο τμήμα ή όπου αλλού εσείς κρίνετε.
 iii. Το Μνημείο Πεσόντων να μεταφερθεί σε άλλη θέση μεγαλύτερης προβολής για την εξυπηρέτηση των εκδηλώσεων που γίνονται γύρω από αυτό στις εθνικές επετείους.
iv. Οι εσοχές προσωρινής στάσης – στάθμευσης αυτοκινήτων κατά μήκος του πεζόδρομου να διαχωριστούν από το χώρο κυκλοφορίας των πεζών με κατάλληλα εμπόδια (π.χ. κολωνάκια) για να αποφευχθεί η κάθετη στάθμευση αυτοκινήτων.
 v. Ο Δήμος επιφυλάσσεται να απαντήσει αργότερα για τις επιφάνειες που θα καταλάβουν τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η κατανομή των οποίων δεν επηρεάζει τη συνέχιση της μελέτης.
vi. Ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο να διαμορφωθεί σε ευμεγέθεις χρηστικούς αναβαθμούς
2. Δίδει εντολή στον μελετητή να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της Οριστικής Μελέτης, αφού λάβει υπόψη του τις πιο πάνω παρατηρήσεις.
3. Θεωρεί ότι η υποβολή της Αρχιτεκτονικής Προμελέτης με το ( β) σχετικό είναι εμπρόθεσμη σύμφωνα με τη σύμβαση του έργου.


Ο προϊστάμενος της Τεχνικής υπηρεσίας Ε. Γ. Καρούμπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: