Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας- Απόφαση για επισκευή και συντήρηση 11 Κέντρων Υγείας (και της Αμφίκλειας)

Προγραμματική σύμβαση ύψους 2,36 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και την αποκατάσταση βλαβών στις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό 11 Κέντρων Υγείας (Αλιβερίου, Αμφίκλειας, Αταλάντης, Δομοκού, Δυτικής Φραγκίστας, Ιστιαίας, Καμένων Βούρλων,  Μακρακώμης, Μαντουδίου, Στυλίδας και Ψαχνών), υπέγραψαν το πρωί της Δευτέρας (31/8) ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης, παρουσία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κωνσταντίνου Μπακομήτρου.
Στο περιθώριο της υπογραφής της νέας συμφωνίας, ο κ. Σπανός υπενθύμισε τις υπόλοιπες δράσεις που τρέχουν παράλληλα, όπως είναι η ενίσχυση σε ιατρικό εξοπλισμό των Νοσοκομείων μας μέσω ΕΣΠΑ, η αναβάθμιση του Πολυδύναμου Ιατρείου Μαλεσίνας και του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου, ενώ ο κ. Σερέτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την υποστήριξη της Περιφέρειας σε δύο ακόμη πολύ σημαντικά έργα όπως η ολοκλήρωση του έργου του Νοσοκομείου Χαλκίδας και η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων.
Οι δύο άνδρες επισήμαναν το πόσο σημαντικό είναι στις μέρες μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση να υποστηρίζει τις δημόσιες δομές υγείας, ενώ έγινε αναφορά στην πολύ καλή αντιμετώπιση μέχρι τώρα της πανδημίας με τη Στερεά Ελλάδα να έχει τα λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με τον πληθυσμό της πανελλαδικά.
Ήμασταν «παρών» όπου χρειάστηκε για να βοηθήσουμε, συμπλήρωσε με τη σειρά του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης για θέματα δημόσιας υγείας Κωνσταντίνος Μπακομήτρος που εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε και απέναντι στην πανδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.