Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Έρχεται κακοκαιρία σε Φθιώτιδα και Στερεά

Ο Μεσογειακός κυκλώνας Cassilda έρχεται τις επόμενες ημέρες με άγριες διαθέσεις.
Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και έντονα καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή. Κάποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο και θα δοκιμαστούν από την ένταση των φαινομένων.
Το όλο σκηνικό θα θυμίζει τον κυκλώνα Ζορμπά που χτύπησε την Πελοπόννησο στις 28-09-2018 (τότε είχαμε μεγάλες καταστροφές στο Κιάτο Κορινθίας). Μεγάλο ερωτηματικό, αν αυτή τη φορά ενεργοποιηθεί το περίφημο 112, ώστε όπου κριθεί σκόπιμο να ενημερωθεί ο κόσμος σε πραγματικό χρόνο και να αποφύγει οποιαδήποτε μετακίνηση.
Σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα και η Φθιώτιδα θα δεχτεί καιρός τις επόμενες αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Πιο αναλυτικά:Η Φθιώτιδα φαίνεται πως θα δεχθεί αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες μέσα στην Παρασκευή, οι οποίες θα ενταθούν τις βραδινές ώρες στα νότια τμήματα της. Το Σάββατο ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση με τοπικές βροχές μέχρι περίπου το απόγευμα. Οριστική βελτίωση θα έχουμε την Κυριακή.
Να σημειωθεί ότι η παραπάνω εκτίμηση είναι η πιθανότερη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας. Η ένταση, η διάρκεια και η χωρική κατανομή των φαινομένων θα εξαρτηθεί από την ακριβή τροχιά που θα ακολουθήσει ο κυκλώνας, η οποία ακόμη δεν έχει "ξεκαθαρίσει".
Όπως βλέπουμε και στην δορυφορική εικόνα, αυτή τη στιγμή ο κυκλώνας βρίσκεται στον κόλπο της Σύρτης, όπου και αντλεί ενέργεια από τα πολύ θερμά νερά της Μεσογείου. Από αύριο θα αρχίσει σιγά σιγά το ταξίδι του προς τη χώρα μας και από το απόγευμα της Πέμπτης θα ξεκινήσουν τα πρώτα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα.
Στον χάρτη φαίνεται η πιθανή κατανομή των βροχών....
  Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.