Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Πάμε στο χωριό; από το clickatlife.gr

Δεν χρειάζεται να είναι το δικό σας χωριό. Αρκεί να είναι κοντά στην Αθήνα και να μας κάνει να ξεσκάσουμε και να βρεθούμε ξανά κοντά στη φύση, έστω και για λίγο.

Αμφίκλεια Φθιώτιδας: ο Παρνασσός αλλιώς

Μπορεί στον Παρνασσό να ανηφορίζουμε συνήθως για την Αράχωβα, η Αμφίκλεια, όμως, είναι η ήρεμη δύναμη που θα συναντήσετε στα 176 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Εκεί σας περιμένει η άλλη όψη του Παρνασσού, σε έναν διατηρητέο οικισμό με μοναδικά πέτρινα αρχοντικά, βρύσες, πλατείες και παραδοσιακά καλντερίμια, πολλά από τα οποία οδηγούν σε σημεία με μοναδική θέα στον κάμπο. Στην κεντρική πλατεία θα χαλαρώσετε, αλλά θα βρείτε και το Πνευματικό Κέντρο της Αμφίκλειας κι αν θέλετε να εντρυφήσετε περισσότερο στον παλιό τρόπο ζωής και εργασίας της κωμόπολης, μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο Άρτου, αλλά και το Μουσείο Επαγγελμάτων. Η παραδοσιακή τοπική κουζίνα με τα υπέροχα ψητά στη σούβλα και στα κάρβουνα, το κοντοσούβλι, το κοκορέτσι και το σπληνάντερο, τις παραδοσιακές πίτες με τα χειροποίητα φύλλα, το μάσκουρι (είδος τυριού που κατασκευάζεται αποκλειστικά από τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας) σας περιμένει στις ταβέρνες της περιοχής, για να την απολαύσετε με ντόπιο βαρελίσιο κρασί. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.