Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Λίγα λόγια σε σχέση με το πρώτο κρούσμα κορονοιού στην πόλη μας

Όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό, αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε, χθες καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορονοιού στην Αμφίκλεια.
Ούτε οι πρώτοι είμαστε ούτε και οι τελευταίοι που έχουμε κρούσμα στην πόλη μας. Όσο ο ιός είναι ανάμεσά μας τόσο θα διασπείρεται, δυστυχώς.
Το γεγονός λοιπόν είναι ότι έφτασε και στην πόλη μας.
Το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα.
Κατά την γνώμη μας το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να λαμβάνουμε αυστηρά μέτρα ατομικής προστασίας. Τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.
Με άλλα λόγια φοράμε μάσκα πάντα σε περιπτώσεις που υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός.
Το Α και το Ω είναι η μάσκα και μην ακούτε τους ανόητους, (κατά την γνώμη μας πάντα), που έχουν ξεφυτρώσει στα social media τον τελευταίο καιρό και μιλάνε για άρνηση της μάσκας με αστεία επιχειρήματα τις περισσότερες φορές.
Ο μοναδικός τρόπος περιορισμού του ιού είναι η χρήση μάσκας και το πλύσιμο των χεριών μας πολύ σχολαστικά και η κοινωνική αποστασιοποίηση. 
Υπάρχει όμως και ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα που εγείρεται μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα.Αυτό της κοινωνικής κατακραυγής που μπορεί να υπάρξει από κάποιους λίγους.
Δεν επιτρέπεται λοιπόν σε καμία περίπτωση να υπάρξει "ανθρωποφαγία" και κοινωνικός ρατσισμός ή κοινωνικός αποκλεισμός.
Θα υπάρξει η προβλεπόμενη καραντίνα για το κρούσμα και όταν με το καλό θεραπευτεί από τον ιό θα συνεχίσει τη ζωή της όπως πριν.
Δεν χρειάζονται και δεν επιτρέπονται αφορισμοί ή λοιπά κακεντρεχή κοινωνικά σχόλια.
Κανείς δεν θέλει να κολλήσει, αλλά ο ιός δεν μας ρωτάει κιόλας. Επιτίθεται σε όλους ανεξαιρέτως όταν βρει το κατάλληλο έδαφος. Και ούτε φταίει κανείς που κόλλησε. Ούτε και το ήθελε φυσικά.
Συνεχίζουμε λοιπόν με ψυχραιμία και δείχνουμε συμπάθεια στην συνάνθρωπό μας και πάνω από όλα της ευχόμαστε από καρδίας περαστικά και γρήγορα να είναι και πάλι υγιής και να απαλλαγεί γρήγορα από τον κορονοιό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.