Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Υπεγράφη η σύμβαση με ΤΡΑΙΝΟΣΕ

O Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, υπέγραψαν Σύμβαση Παροχής Δημόσιας Υπηρεσίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Σύμφωνα με αυτή, ο πάροχος δεσμεύεται στην πλήρη εκτέλεση συγκεκριμένης δρομολογιακής πολιτικής, αναγκαίας από άποψη γενικού οικονομικού και κοινωνικού συμφέροντος, που περιλαμβάνει και προορισμούς που δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης.

Η Σύμβαση εγκρίθηκε πρόσφατα από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Στο πλαίσιο αυτό, το μεγαλύτερο μέρος της ετήσιας αποζημίωσης, ύψους 50 εκατ. ευρώ, συνολικής διάρκειας 10 + 5 ετών, επιστρέφει σε σιδηροδρομικούς οργανισμούς του Δημοσίου.
Επιπλέον, υπάρχει δέσμευση για ουσιαστικές επενδύσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις επιβατικές σιδηροδρομικές μεταφορές με τις οποίες:
1ον. Αποκτούνται νέα, σύγχρονα τρένα – στην πλειοψηφία τους ηλεκτρικά και τρένα υδρογόνου –, τα οποία θα μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των σιδηροδρομικών μεταφορών και αναβαθμίζεται το υφιστάμενο τροχαίο υλικό, συνολικής κεφαλαιακής δαπάνης 163,5 εκατ. ευρώ.
2ον. Εντάσσονται και εφαρμόζονται συστήματα ελέγχου ποιότητας, ως προς την ακρίβεια των δρομολογίων, τη συνέχεια της υπηρεσίας και την ποιότητα στους συρμούς και τους σταθμούς.
3ον. Αναπτύσσονται πληροφοριακά συστήματα για την πληρέστερη ενημέρωση των επιβατών, έγκαιρα και με κάθε πρόσφορο μέσο, προ και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ειδικά για την Π.Ε. Φθιώτιδας, στο Συνημμένο «Παράρτημα Α: Απογραφή Υπηρεσιών» περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων,

α. η γραμμή Τιθορέα – Στυλίδα, με 4 καθημερινά ζεύγη δρομολογίων να εξυπηρετούν τις στάσεις: Τιθορέα, Αμφίκλεια, Λιλαία, Μπράλος, Γοργοπόταμος, Λειανοκλάδι, Μουσικό Σχολείο Λαμίας, Καλύβια Λαμίας, Ρεβένια Λαμίας, Παγκράτι Λαμίας, Λαμία, Ροδίτσα, Μεγάλη Βρύση, Αγ. Μαρίνα, Βασιλική, Στυλίδα, καθώς και
β. η γραμμή Λειανοκλάδι – Στυλίδα με 2 καθημερινά ζεύγη δρομολογίων. ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.