Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

10 Χρόνια Πρωτοβουλία Πολιτών Αμφίκλειας

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Αμφίκλειας σε μια ξεχωριστή και επετειακή εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφίκλειας, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της και γιόρτασε τα 10 χρόνια από την ίδρυσή της.
Η παρουσίαση της ιστορίας και των δράσεων της Πρωτοβουλίας ξύπνησε μνήμες και έφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους συναισθήματα θαυμασμού, ικανοποίησης αλλά και συγκίνησης.
Η Πρωτοβουλία Πολιτών Αμφίκλειας δημιουργήθηκε το Φλεβάρη του 2013 με βασικές αρχές: δημοκρατικές διαδικασίες, ισότιμη και ενεργή συμμετοχή, διάλογο, σύνθεση απόψεων, εθελοντισμός, σεβασμός στο περιβάλλον, κοινωνική ευαισθησία, αλληλεγγύη, σεβασμός στην διαφορετικότητα.
Περιληπτικά οι δράσεις μας (τις περισσότερες φορές υπό την αιγίδα του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας):
· Παρεμβάσεις – διαμαρτυρίες για: το Κέντρο Υγείας, το κατάστημα της ΔΕΗ, την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, τις νταλίκες στην παλαιά Εθνική Οδό, τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, την Ανακύκλωση, τη διακοπή των δρομολογίων των Τραίνων και του ΚΤΕΛ.
· Προτάσεις προς το Δήμο.
· Δράσεις καθαριότητας. Πυρασφάλεια.
· Δράσεις Αλληλεγγύης. Περίπτερο και κουμπαράς Αλληλεγγύης. Καλάθι Αλληλεγγύης στο τοπικό Σούπερ Μάρκετ. Φιλανθρωπικά Μπαζάρ. Αποστολή ρούχων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και σε πληγέντες από καταστροφές. Οικονομική ενίσχυση και διανομή τροφίμων σε συγχωριανούς μας.
· Πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως: Αφιερώματα, παρουσίαση βιβλίου, ψηφιδωτές κατασκευές, μουσικές καλοκαιρινές συναυλίες, Stand Up Comedy, ντοκιμαντέρ ενάντια στο φασισμό, ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον. Καλλιτεχνικές παρεμβάσεις.
· Θεατρικό Εργαστήριο - παραστάσεις. Εκδρομές για παρακολούθηση παραστάσεων Αρχαίου Θεάτρου.
· Κινηματογραφική Λέσχη με δωρεάν προβολές.
· Αποκριάτικο κυνήγι χαμένου κοντοσουβλιού.
· Χριστουγεννιάτικος στολισμός πλατείας. Κατασκευές.
· Χριστουγεννιάτικο υπαίθριο πάρτι, με δωρεάν ρακόμελο, ζεστό κρασί, τραχανά και ζωντανή μουσική.
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στις δράσεις μας αυτά τα 10 χρόνια και ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά. ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. 10 χρονάκια παρήλθαν!! Και γεμίσαν πράγματι τα χρόνια αυτά με πάμπολλες εξαιρετικές δράσεις και ουσιαστικές πρωτοβουλίες , όπως συνολικά έδειξε και ο λεπτομερής απολογισμός σας. Να είσαστε όλοι περήφανοι και ικανοποιημένοι αγαπητοί φίλοι, γιατί το έργο σας πολύ και χρήσιμο. Η αποδοχή και η αναγνώρισή του από όλους μας δεδομένη , ο έπαινος δικαιολογημένος. Και η επόμενη 10χρονη πορεία λοιπόν, να είναι τόσο κι ακόμα περισσότερο γεμάτη με προσφορά , αλληλεγγύη κι αγάπη για τον τόπο και τον συμπολίτη. Έχετε την ευγνωμοσύνη όλων μας , μαζί με την ευχή να είσαστε όλοι σας πάντα καλά , γεροί , δυνατοί και δοτικοί , όπως μέχρι τώρα , που με τόσο μεράκι και μπόλικη καλή διάθεση δίνεται στις ιδέες υπόσταση και στον εθελοντισμό νόημα. Αποτελείτε για τον μικρό μας Δήμο , μια μεγάλη ομαδική αγκαλιά που χωράει κάθε δυνατή πρακτική και πνευματική δραστηριότητα. Απ` την φροντίδα για το περιβάλλον, ως την δυναμική διεκδίκηση των αυτονόητων για όλους και για τον τόπο. Κι απ` την ποιοτική πολιτιστική παρέμβαση , μέχρι την αληθινή έγνοια και την έμπρακτη αλληλεγγύη για τον αναγκαιούντα συμπολίτη. Μικρός ο τόπος , αλλά κάμποσες μεγάλες καρδιές (εσείς ) τού δίνουν άλλες διαστάσεις. Περηφανευόμαστε γιαυτό και σας το χρωστάμε πατριωτάκια!! Ξεχωρίζω απ` τον απολογισμό σας ( θέλω να το επισημάνω αυτό ) και ιδιαίτερα στέκομαι στις βασικές αρχές που διέπουν την οργάνωση και τη δράση σας. Μεταξύ αυτών : την ισότιμη ενεργή συμμέτοχη , το διάλογο , την αποδοχή και σύνθεση των απόψεων και το σεβασμό στη διαφορετικότητα!!! Αυτό πραγματικά είναι το πρότυπο της Δημοκρατικής και αποτελεσματικότερης οργάνωσης. Μακάρι να κατανοηθεί η μεγάλη αυτή αλήθεια και να εμπεδωθεί για κάθε συλλογική και Δημοτική οργανωμένη λειτουργία. Γιατί συχνά αυτό που είναι αυτονόητο , μοιάζει δυστυχώς να είναι ταυτόχρονα και ζητούμενο στη μιά ή στη άλλη περίπτωση!. Χρόνια πολλά για τα δεκάχρονα και για τον καθένα σας προσωπικά . Αξίζετε περισσότερα και καλυτέρα. Μπράβο σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.