Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Επιστολή Αναγνώστη μας

Επιστολή Αναγνώστη μας την οποία δημοσιεύουμε όπως κάνουμε με όλες τις επιστολές που δεχόμαστε .
"ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ …. ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ κυρία Δήμαρχε!!! - Σκέψεις – Συμπεράσματα –Διδάγματα από μιά εντελώς αχρείαστη αντιπαράθεση . Του Θανάση Παπακωνσταντίνου"
Αυτό το συχνό τα τελευταία χρόνια “σύνθημα” στα χείλη των εκάστοτε κυβερνώντων τη χώρα , το βρήκα ταιριαστό ως τίτλο του σημερινού σημειώματος και το δανείστηκα ….
Αγαπητοί φίλοι , ενσυνείδητα άφησα λίγο να τρέξει ο χρόνος , ώστε από σχετικά ασφαλή απόσταση απ` τα γεννώμενα να αναφερθώ σήμερα σ` αυτά με περισσότερη αντικειμενικότητα μα και πληρότητα. Αλλά έτσι κι εσείς που τυχόν διαβάσετε αυτό το σημείωμα , να οδηγηθείτε ορθότερα στα συμπεράσματά σας. Συμπεράσματα ίσως χρήσιμα, που πάντοτε πρέπει κατά τη γνώμη μου να ακολουθούν τις πράξεις , γιατί χωρίς αυτά οι πράξεις μένουν άκριτες και μάλλον έτσι ανώφελες και γιαυτούς που πράττουν, αλλά και για `κείνους στο όνομα των οποίων γίνονται οι πράξεις , ή και που τους αφορούν.
Εδώ και ενάμιση μήνα όπως γνωρίζετε νομίζω όλοι , «στολιζόμουν» με διάφορα ( βαριά ενίοτε) ‘κοσμητικά’, που κατά την λογική των «διακοσμητών» μου και τις προσδοκίες των εμπνευστών τού ‘‘στολισμού’’ μου, θα με αποθάρρυναν ίσως και τελικώς έτσι παραφορτωμένος με τα «λεκτικά κοσμητικά στολίδια» που μου αφιέρωναν , θα έγερνα ως λυγαριά και θα παρατιόμουν… ενός δίκαιου όπως αποδείχτηκε άλλωστε , αιτήματός μου για προσαρμογή στη νομιμότητα .
Ο λόγος γνωστός πλέον : Μια καταφανώς μη σύννομη απόφαση της Δημάρχου κυρίας Στιβαχτή περί ορισμού Αναπληρωτή της ( κι όχι μόνο), με τρόπο όμως που η νομοθεσία δεν το επέτρεπε με τίποτα!! Με ευγένεια, διακριτικά όσο γινόταν και πλήρη τεκμηρίωση , προσπαθήσαμε εγκαίρως να πείσουμε για επαναφορά στη λογική και τη νομιμότητα , προτείνοντας και υποδεικνύοντας τούς πλέον ανώδυνους για εκείνη τρόπους. Μάταια όμως. Γιατί απευθυνόμαστε τότε «εις ώτα μη ακουόντων» αλλά ωστόσο αρκούντως αλαζονικών κατόχων τους , που με γλώσσες σκληρές και πύρινες μάς πλήγωναν γιατί απρεπώς μάς λοιδορούσαν και μάς υποτιμούσαν. Αυτή η παρέμβασή μας δεν άρεσε ασφαλώς καθόλου και προστιθέμενης και της ολοφάνερης άγνοιας των αυτοδιοικητικών μας ως προς το δίκαιο των αιτιάσεων και των επιχειρημάτων μας , άρχισε ο «μεθεόρτιος» τότε ‘στολισμός’ μας. Υποστήκαμε τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που πολλοί από σάς γνωρίζετε. Αυτό λοιπόν που μάς απέμενε δεν ήταν άλλο, παρά η προσφυγή μας στις αρμόδιες Αρχές για τον έλεγχο νομιμότητας και απόδοση δικαιοσύνης , αφού είχαμε εξαντλήσει πρώτα κάθε μέσο και τρόπο να πείσουμε για το δίκιο μας.
Στις 10/01/2023 στείλαμε την προσφυγή μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Στις 11/01 την παρέλαβαν και εντός 3 λεπτών, όπως μας είπαν ( γιατί τόσο μόνο απαιτήθηκε να διαπιστώσουν το παράτυπο της απόφασης ), αποφάνθηκαν καταφατικώς για το δίκαιο των όσων επισημαίναμε και ζητούσαμε , μιάς και είχαμε με πληρότητα και νομική ακρίβεια εμείς θεμελιώσει όλα μας τα επιχειρήματα. Γιαυτό σχεδόν αμέσως , στις 12/01/2023 , η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέστειλε στη Δήμαρχο «εξαιρετικά επείγον» έγγραφο ζητώντας να δικαιολογήσει άμεσα εντός εβδομάδος με πλήρη φάκελο με στοιχεία και επιχειρήματα την απόφασή της. Και φυσικά ως όφειλε, η Αποκεντρωμένη κοινοποίησε τις ενέργειές της και σ` εμάς. 
Παρ όλα αυτά , απ τις 12/01 έως και 27/01/2023, μάλλον ευφραντικά, τα «συνεργεία» συκοφάντησης και χλευασμού μας συνέχιζαν το έργο τού «στολισμού» μας , επιδεικνύοντας επιπροσθέτως δεξιά κι αριστερά απόψεις τής Δημάρχου με απίθανης ελαφρότητας εξηγήσεις περί της αναμφισβήτητης δήθεν νομιμότητας και κανονικότητας της απόφασής της!! Μέγα επιχείρημα?? Μιά τάχα ανάλογη παλαιότερη απόφαση του Δήμου Λαμιέων!! Φανταστείτε επιχείρημα!! Δηλαδή έπεσε στο πηγάδι κάποιος , ή πχ παρανόμησε ένας άλλος , ας το κάνουμε επομένως και εμείς!! Τρελό κι απίστευτο?? Κι όμως συνέβη!! Αλλά ποιός τότε με την ανάλογη νοοτροπία να ακούσει ή να διαβάσει και κατανοήσει τα επιχειρήματά μας?? Ή πολύ περισσότερο να θελήσει ( όπως και θα έπρεπε) να προστρέξει ο ίδιος στην πηγή της γνώσης που ήταν ο Νόμος , ο γνωστός ως κώδικας Δήμων & κοινοτήτων , οδικός χάρτης και «ευαγγέλιο» της αυτοδιοίκησης?? Εύκολο ΔΕΝ είναι βέβαια να διαβάζεις , να μαθαίνεις και να γνωρίζεις , αφού αυτό μοιάζει μάλλον πολύ δύσκολο και κουραστικό για κάποιους , ενώ οι ψευτοδικαιολογίες βουτηγμένες σε μίγμα κατάκρισης και συκοφαντίας είναι φαίνεται λύση πιο εύκολη και πρόχειρη κάτω απ` τη γλώσσα ορισμένων !!! Ας είναι όμως ….
Εκείνο λοιπόν που εντός τριών λεπτών η Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατάλαβε , διαμήνυσε σ` εμάς και ενεργώντας υπηρεσιακά απαίτησε την διόρθωσή του, η κυρία Δήμαρχος και οι περί αυτήν χρειάστηκαν περίπου 30 μέρες για να το αντιληφτούν!! Πόσους άραγε εγκεφαλικούς νευρώνες θα πρέπει να έχει απολέσει ίσως κάποιος , για να μην μπορεί να αντιληφτεί κάτι τόσο εύκολο?? Γνωστική αδυναμία? Ευφραντική ασχετοσύνη? Πείσμα? Έπαρση και Αλαζονεία? Αίσθηση άτρωτου μεγαλείου?? Μάλλον μικρομεγαλισμός θα έλεγα εγώ και υπερεκτίμηση ικανοτήτας ‘κουκουλωμάτων’. Τα συμπεράσματα σε κάθε περίπτωση δικά σας…. αφού παρακαλώ λάβετε πρώτα υπόψη σας τη γνωστή σοφή ρήση : «Οι έξυπνοι αλλάζουν γνώμη , όταν αντιλαμβάνονται τα λάθη τους , οι ανόητοι και αφελείς όμως ποτέ» Αφού οι προσπάθειες για να αγνοηθεί η προσφυγή μας ή και να πέσει μαλακά το θέμα , απέτυχαν οικτρώς …. ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ η Δήμαρχος με νέα απόφασή της να ΑΚΥΡΩΣΕΙ την προηγούμενη και να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις. Αυτό έγινε στις 27/01/2023 με την ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ . Την οποία μπορείτε όλοι σας να δείτε στη «Διαύγεια» του Δήμου, αφού ΔΕΝ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδά του όπως και όπου ακριβώς η προηγούμενη , σε μιά προσπάθεια να μην πέσει προφανώς στην αντίληψη των περισσότερων συμπολιτών μας η ΑΝΑΚΛΗΣΗ και ΔΙΟΡΘΩΣΗ της προηγούμενης. Τα γνωστά κόλπα δηλαδή, άνευ βεβαίως ουδεμιάς αξίας και σημασίας γιατί περί κωμικής μικρότητας μόνο πρόκειται!!
Σκέπτομαι κι αναρωτιέμαι , τι μπορεί να οδηγούσε το βηματισμό της Δημάρχου και των συνεργατών της σε τέτοια ατραπό , με αδιαλλαξία , εγωκεντρισμό , ξεροκεφαλιά και άρνηση συμμόρφωσης με τα νόμιμα. Τι περίμεναν άραγε αναρωτιέμαι , επιμένοντας στο ολοφάνερο λάθος τους και έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα το επιβάλλουν κιόλας αφού τόσο οι ίδιοι όσο και οι απόψεις τους για το θέμα , ήταν εντελώς εκτός τόπου και χρόνου?? ΝΑΙ η άγνοια , ΝΑΙ οι κακές συναναστροφές( βλέπε συμβουλές ), ΝΑΙ η τραγική ανεπάρκεια, Ίσως ΝΑΙ και η επικρατούσα μέχρι τώρα πλήρης χαλαρότης ως προς τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους και των εξ αυτών ευθυνών τους που μάλλον όμως έχει , ή και σίγουρα, οδηγήσει σε αφελή υπερεκτίμηση ικανοτήτων και εγωπάθεια ( αφού δυστυχώς ουδείς σχεδόν από `μάς τους πολίτες μέχρι τώρα ασχολείται σοβαρά και κυρίως ελεγκτικά είτε με αυτούς , είτε με τα καμώματά τους και την αυτοδιοικητική συμπεριφορά τους ).

Όλα αυτά ΔΕΝ τα δέχομαι βέβαια ως δικαιολογητικά, αλλά ωστόσο τα αντιλαμβάνομαι. Αλλά και πάλι ο σοβαρός λόγος της «ξεροκεφαλιάς» τους μού λείπει αγαπητοί φίλοι. Προσπαθώ ειλικρινά να αντιληφτώ τι είχε να κερδίσει η Δήμαρχος και οι λογής σύμβουλοί της , με αυτή την ανεξήγητης ελαφρότητας και επιπολαιότητας πεισματικά αδιάλλακτη στάση της. Τι κέρδισε δηλαδή τώρα?? Απεναντίας εξαναγκάστηκε εκούσα- άκουσα να ανακαλέσει την απόφασή της όπως και την είχαμε προειδοποιήσει , να την ακυρώσει και να εκδώσει νέα διορθωμένη. Δηλαδή όλα όσα όμως θα μπορούσε να είχε κάνει ήδη απ την πρώτη μέρα που της το επισημάναμε. Δίχως να επιλέξει να αντιπαρατεθεί μαζί μας , φέρνοντας και εμάς στην πολύ στενάχωρη θέση να ακολουθήσουμε στις ‘προκλήσεις’ της αφού άλλη επιλογή δεν είχαμε. Και από μόνη της έτσι, να μεγιστοποίηση ένα ζήτημα που θα έκλεινε εν τη γενέσει του αν είχε τη γενναιότητα αλλά και την οξύνοια να παραδεχτεί και να διορθώσει το λάθος της , που έβγαζε άλλωστε μάτι… για τους γνωρίζοντες .

Αν το είχε εγκαίρως κάνει έτσι όπως της προτείναμε και της υποδείξαμε , δεν θα είχα τώρα κανένα δισταγμό να επαινέσω την διορθωτική της ενέργεια. Κι εγώ και όλοι εσείς νομίζω. Αλλά πως να το κάνω τώρα , όταν ούτε καν μεταμέλεια δεν επιδεικνύεται αφού συνεχίζει να προκαλεί την νοημοσύνη μας λέγοντας πως: «κάποιοι ήταν ‘εμμονικοί’ φτάνοντας μέχρι και την Αποκεντρωμένη» για να επιβληθεί διόρθωση!! Δηλαδή κυρία Δήμαρχε το χατίρι μάς κάνατε?? Λόγω της εμμονής μας (όπως είπατε) διορθώσατε την απόφασή σας?? Ή εξ ανάγκης και χάριν της νομιμότητας την ανακαλέσατε και την διορθώσατε?? Το κάνατε για την εμμονή μας? ή γιατί σάς επιβλήθηκε και μονάχα αυτό μπορούσατε να κάνετε και τίποτα άλλο, ως το σωστό και πρέπον άλλωστε?? Είπατε στο ΔΣ ότι παίρνετε πίσω την απόφασή σας και την διορθώνεται για «να μην φέρετε σε δύσκολη θέση την Αποκεντρωμένη Διοίκηση»!! Είμαστε στα καλά μας?? Η ελέγχουσα αρχή θα ερχόταν δηλαδή σε δύσκολη θέση και για ποιό λόγο άραγε?? κι όχι εσείς που παρανομήσατε?? Προφανώς εννοούσατε ότι αν δεν μαζεύατε αμέσως πίσω την πρώτη απόφασή σας , θα ήταν αναγκασμένη η Αποκεντρωμένη να σας επιβάλει τα προβλεπόμενα. Γιαυτό και τρέξατε θορυβημένη να την διορθώσετε πριν τα υποστείτε. Και καλά κάνατε βέβαια. Μόνο που το κάνατε πολύ αργά και εξαναγκασμένη, όταν δεν σας απόμεινε καμιά πιθανότητα ή δίοδος διαφυγής για την παρανόμια σας. Σας τιμά αυτό?? Σας κολακεύει?? Σας «ψηλώνει» μήπως στα μάτια των συνδημοτών σας?? Νοιώθετε υπερήφανη για το αποτέλεσμα της αδιέξοδης πεισματικής αδιαλλαξίας σας τώρα και της προσωπικής σας εμμονής στα πασιφανώς παράνομα?? Δεν σας θέτω άλλα οδυνηρά , σκληρά και δύσκολα (ρητορικά) ερωτήματα κα. Δήμαρχε. Γιατί πρόθεση και επιδίωξή μου ΔΕΝ είναι να σάς πληγώσω , να σας διασύρω , να σας χλευάσω και να σάς μειώσω όπως δυστυχώς επιχειρήσατε να κάνατε εσείς και οι όμοιοί σας σε μένα.( κι όχι μόνο σε μένα , αλλά ως μαθαίνω και σε ένα συνάδελφό σας Δημοτικό σύμβουλο που τόλμησε κι αυτός να επισημάνει το αχρείαστο λάθος σας κι αυτό ήταν το μέγα έγκλημά του!!). Αλλά να σας αποδείξω θέλω, πως δεν τραβώ το σχοινί μέχρι εκεί που θα μπορούσα αν και προκαλούμαι και θίγομαι. Στέκομαι συνειδητά και κατ` επιλογή μου ένα σκαλί πιο πάνω από `σάς… Κρίνοντας κι όχι κατακρίνοντας κατά τις δικές σας συνήθειες και τους απαράδεκτους τρόπους σας που μονάχα ως κορδακισμούς ερμηνεύω.

Είσαστε ακόμα νέα και βέβαια γυναίκα κυρία Δήμαρχε…. Και τα δυό αυτά χαρακτηριστικά σας , διευκολύνουν πολύ τα ‘συγχωροχάρτια’ για την απειρία , τα λάθη , τις επιλογές και τις τυχόν αστοχίες σας στην αυτοδιοικητική σας δραστηριότητα. Και υπ` αυτή την έννοια, είστε και τυχερή. ( Άλλοι πριν από `σάς στη θέση σας δεν έτυχαν της ανοχής ούτε έπαιρναν εύκολα συγχωροχάρτια. Θα θέλατε ίσως να σας θυμίσω ??).

Αλλά όμως πολύ δύσκολα μπορεί να συγχωρούνται οι απρεπείς συμπεριφορές σας , οι άδικοι και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί απέναντι σε συνδημότες σας που το μόνο που κάνουν ως τώρα κι όταν χρειάζεται , είναι να καταθέτουν πάντοτε με υπευθυνότητα και επιχειρήματα τις προτάσεις και τις ιδέες τους δημόσια. Είδατε πολλούς άραγε να το κάνουν αυτό?? Αντί να τους λοιδορείτε λοιπόν και να τους εχθρεύεστε, καλό και χρήσιμο θα σάς ήταν να τους αφουγκράζεστε. Με μεγάλη προσοχή μάλιστα , όπως αξίζει η γνώμη κάθε συμπολίτη σας και κάθε φίλου των χωρίων μας. Γνώμη, ιδέα, άποψη , που δεν ‘’σηκώνεται’’ έτσι κι ως έτυχε απ` τα πατώματα ενός καφενέ βέβαια , άλλα εκστομίζεται ή γράφεται και δημόσια με σοβαρότητα και επιχειρήματα κατατίθεται για να κριθεί και να αξιολογηθεί. Προσπαθήστε να έχετε διάκριση κα Δήμαρχε. Μάθετε να έχετε αυτή την τόσο χρήσιμη , επαινετή και πολυτίμητη ‘’αστική ευγένεια’’ που φαίνεται να αγνοείτε. Και μην την εκλαμβάνεται ως αδυναμία αυτών , -που επειδή την έχουν- δεν επιλέγουν ούτε θέλουν να ακολουθούν πάντα τους προκλητικούς και προσβλητικούς σας τρόπους. Και τους δικούς σας και ορισμένων συνεργατών σας!! Και σε ότι σάς αφορά προσωπικά βέβαια, κάντε κατά πως νομίζετε. Για τη θέση και τον τιμητικό τίτλο που σας έδωσαν οι συμπολίτες σας όμως , πρέπει και απαιτείται να εκπαιδεύσετε το χαρακτήρα σας και να ελέγξετε τη συμπεριφορά σας. Σας ήρθαν πολύ γρήγορα , ακοπίαστα και πολύ εύκολα οι ρόλοι , οι τιμές και τα αξιώματα και μάλλον δεν είστε ακόμη έτοιμη και επαρκής για να τα διαχειριστείτε συνετά , κόσμια και καθώς πρέπει. Γιαυτό «πάρτε το» αλλιώς κα. Δήμαρχε. Γιατί δεν σας παίρνει πάντοτε και με όλους.… Αυτό ας τόχετε υπόψη σας.

Τελειώνοντας θα σας επισημάνω και τούτο. Είναι επιχείρημα Δημάρχου και σοβαρού ανθρώπου αυτό?? Να λέτε δηλαδή δίχως αίσθηση του νοήματος και της σημασίας των δηλώσεών σας , ότι αποφασίσατε (όπως τέλος πάντων αποφασίσατε την πρώτη φορά ), επειδή κάτι παρόμοιο είχε πράξει μάλλον κι ένας άλλος Δήμος?? Τότε τι ακριβώς τούς θέλουμε και τους πληρώνουμε τόσους πολλούς επιστημονικούς συμβούλους και ειδικούς συνεργάτες , νομικούς συμβούλους , εταιρείες παροχής συμβουλών , Γενικό Γραμματέα μόλις μέχρι προχθές , πέντε-έξη Τμηματάρχες , καμιά 70αρια υπαλλήλους κλπ?? Τι χρήσιμο ρόλο μπορούμε να βρούμε στους αιρετούς συνεργάτες σας , 5 Αντιδημάρχους , 5-6 Εντεταλμένους , 27 Δημοτικούς Συμβούλους κλπ?? αφού μοιάζει να είμαστε δορυφόροι ή απλοί αντιγραφείς!! Για να «διακοσμούν» το χώρο τούς έχουμε και τους πληρώνουμε?? ή για να τους ρωτάτε και να τους συμβουλεύεστε για όσα εσείς αγνοείται?? Δεν έχουν σοβαρότητα ούτε νόημα οι δηλώσεις αυτές ως επιχειρήματα κα Δήμαρχε. Και το πόσο ασόβαρα είναι , αποδείχτηκε περίτρανα. Από ποιόν θα ζητήσετε τώρα ευθύνη για την παράνομη απόφασή σας και τον εξαναγκασμό σας για να διορθώσετε αυτό που πεισματικά μέχρι προχθές ακόμη θεωρούσατε θέσφατο επειδή αφελώς κάποιον μιμηθήκατε?? Απ` το Δήμο Λαμίας που λεγάτε?? Ή απ` το Δήμο Μακρακώμης που ακόμη λέτε? ενώ μάλλον δεν πήρατε χαμπάρι πως και ο εκεί Δήμαρχος τρείς μόνο μέρες μετά από εσάς ,την 1/02/2023 , διόρθωσε κι εκείνος την απόφασή του αφού έλαβε γνώση για το τι συνέβη σ`εσάς!!! Πάντως εμείς δοθείσης ευκαιρίας λέμε , πως πολύ χαιρόμαστε και απολύτως ικανοποιούμαστε , που η αποφασιστική , δίκαιη και τεκμηριωμένη παρέμβασή μας με προσφυγή μας στις αρμόδιες Αρχές για έλεγχο νομιμότητας και επιβολή διόρθωσης της δικής σας απόφασης , φέρνει τα θετικά χειροπιαστά διορθωτικά αποτελέσματά της και πέραν των ορίων του δικού μας Δήμου!!.... Παμφτιωτικώς….

Αν είχατε υπεύθυνους , σοβαρούς και συνειδητούς Δημοτικούς συμβούλους και συνεργάτες που ήξεραν γιατί βρίσκονται εκεί (και που εσείς με τα καμώματά σας και την αδιαλλαξία σας φροντίσατε να τους ‘εκθέσετε’, αφού όλοι αυτοί υιοθετώντας άκριτα ως άγνωμοι , τους ισχυρισμούς με τα αστεία και σαθρά επιχειρήματα σας , σαφώς εκτέθηκαν και διασύρθηκαν),θα έπρεπε απ` την αρχή να σας είχαν επιβάλει την επαναφορά στα νόμιμα και να σας είχαν πειθαναγκάσει για τα πρέποντα. Τώρα όλοι μαζί αναρωτιέστε τι έφταιξε και δακτυλοδείχνεστε ( όπως μαθαίνω ) πίσω απ` τις πλάτες ο ένας του άλλου, ποιός πρωτοέφταιξε!! Μα ο άκριτος μιμητισμός σας έφταιξε , η στενομυαλιά και η στενοκαρδία σας έφταιξε. Η έλλειψη υπευθυνότητας , γενναιότητας και σύνεσης για να αναγνωρίσετε το λάθος σας έφταιξε. Η απροθυμία σας να ασκείται τα καθήκοντά σας με γνώση και να υπηρετείτε το ρόλο σας μαθαίνοντας και ξέροντας κι όχι αγνοώντας και συρόμενοι αποδώ κι αποκεί από άλλους , ως αδαείς , φυγόπονοι και μοιραίοι. Καλά είναι τα μεταξωτά, μα…. δεν είναι για όλους καθώς φαίνεται.

Μάθετε επιτέλους να τιμάτε τη θέση σας και πρωτίστως τους συμπολίτες σας που σας έστειλαν εκεί….για όποιους τέλος πάντων λόγους τον καθένα σας. Και ξανασκεφτείτε τον ρόλο σας κι αν έχετε το ηθικό δικαίωμα να είστε εκεί όχι μόνο ως αγνοούντες ακόμα και τα πλέον απαραίτητα όπως αποδεικνύεται. Αλλά και ως επίμονοι αρνητές για να μάθετε και να εξελιχτείτε. Έτσι όμως δεν προσφέρεται σχεδόν τίποτα , ενώ κάποιοι μάλιστα σοδεύετε κιόλας κάμποσα. Κι αυτό δεν είναι ούτε σωστό, ούτε δίκαιο κι ούτε σας πρέπει. Κι αφού η Λαμία το έκανε κι εσείς το ‘ασπαστήκατε’ ως αδαείς και ‘φιλήκοοι’ ασχέτων , τώρα γιατί δεν σας «έσωσε» δικαιολογώντας έστω κάπως την απόφασή σας?? Της ζητήσατε μήπως ευθύνες?? ή ίσως από κάποιον άλλον δικό σας που ενδεχομένως σάς παρέσυρε με την ανωριμότητα, την επιπολαιότητα και την άγνοιά του?? Που αν έτσι συνέβη, θα έπρεπε να είχαν ζητηθεί ήδη ευθύνες και να έχει υποστεί όσα αναλογούν στην αποδεδειγμένη άγνοιά του που τόλμησε ανοήτως να την βαφτίσει «γνώση». Μην είστε αφελείς και μην ξανασταθείτε ευκολόπιστοι , που είναι το γνώρισμα των ανυποψίαστων και αμαθών. Μην το ξανακάνετε, να ακολουθήσετε τυφλά αποφάσεις και ενέργειες άλλων πριν εσείς οι ίδιοι διαπιστώσετε την ακρίβεια, τη σοβαρότητά και τη νομιμότητά τους. Μόνο που αυτό βέβαια προϋποθέτει και απαιτεί ενημέρωση, διάβασμα , ανοιχτά αυτιά και μάτια, εμπειρία και με δυό κουβέντες, στοιχειώδη επάρκεια. Γιατί οι τυφλές και πειθήνιες ελαφρόμυαλες παραδοχές και μιμήσεις , οδηγούν με ακρίβεια στα τωρινά αποτελέσματα τής «κύπτουσας ταπεινωμένης κεφαλής». Και αμέσως μετά , σε πισώπλατες αλληλοκαταγγελίες περί των ευθυνών, όπως καλή ώρα συμβαίνει τώρα μεταξύ σας. Κι από χλευάζοντες κι ασχημονούντες , να μετατρέπεστε εσείς σε κρινόμενους , εγκαλούμενους και αναγκαστικά μεταμελημένους!! Που όμως ευτυχώς για σάς , οι σημερινοί κριτές σας ΔΕΝ θα έπεφταν ποτέ στον πειρασμό και το επίπεδό να σάς λοιδορήσουν , όπως άμυαλα κι άδικα εκάνατε εσείς μέχρι προχθές για αυτούς , χωρίς καν να γνωρίζετε τι και γιατί το κάνετε ….

ΥΓ: Επειδή πιο πάνω αναφέρθηκα μεταξύ άλλων και στο ρόλο και τη «σιωπή αμνού» των 27 Δημοτικών συμβούλων , οφείλω πριν κλείσω να αναφερθώ και να ξεχωρίσω εκ των 27 εν συνόλω (τι ντροπή…), μόνο τρείς και θέλω να προσθέσω ότι αν μου το επιτρέψουν θα τους κατονομάσω κιόλας δημόσια ως συνετούς , υπεύθυνους και σοβαρούς.

Που θέλησαν να μας ακούσουν , να μας ρωτήσουν , να μάθουν, να σκεφτούν και να καταλάβουν!!!

Πως λοιπόν θα μπορούσα να μην τους ξεχωρίσω και να μην τους επαινέσω αυτούς??

Για όλους τους υπόλοιπους τι να πω … απλώς λυπάμαι αλλά κι ανησυχώ!!

Δεν μου άρεσαν ποτέ τα ‘μασκαρέματα’ και γιαυτό δεν έχω κάτι να ευχηθώ για τις απόκριες

Ελπίζω ωστόσο οι μασκαράτες να παραμένουν προνόμιο μόνο των λίγων αυτών ημερών …

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ….μετά χαιρετισμών πολλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.