Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας 2023: 3 κρυφοί προορισμοί δίπλα στην Αθήνα

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι ό,τι πρέπει για μια εκδρομή μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, ωστόσο οι περισσότεροι προορισμοί κοντά στην Αθήνα είναι ήδη υπερπλήρεις.
Σε περιοχές όπως είναι η Πάτρα, τα Καλάβρυτα και το Ναύπλιο είναι πλέον σχεδόν αδύνατο να βρείτε καταλύματα, ενώ και τα περισσότερα χωριά της ορεινής Αρκαδίας σημειώνουν πληρότητα που πλησιάζει το 90%.
Ωστόσο, για όσους ψάχνουν για πιο ήσυχους προορισμούς με όμορφα τοπία και χαλαρούς ρυθμούς, κοντά στην Αθήνα, υπάρχουν αρκετά κρυμμένα διαμάντια· μικρά, γραφικά χωριά, πνιγμένα στο πράσινο και γεμάτα με κεραμοσκέπαστα σπιτάκια και πετρόχτιστα καλντερίμια που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε!
Καθαρά Δευτέρα 2023 – Προορισμοί: Αμφίκλεια
Αμφιθεατρικά χτισμένη στους βορειοανατολικούς πρόποδες του Παρνασσού, σε υψόμετρο 400 περίπου μέτρων, η Αμφίκλεια Φθιώτιδας απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα και αποτελεί την ιδανική εναλλακτική έναντι της κοσμοπολίτικης Αράχωβας.
Πρόκειται για έναν παραδοσιακό, διατηρητέο οικισμό, που έχει καταφέρει να κρατήσει αναλλοίωτο το αυθεντικό άρωμά του όχι μόνο σε αρχιτεκτονικό, αλλά και πολιτιστικό επίπεδο. Διατηρεί ακόμα όλα τα ρουμελιώτικα έθιμα, όπως το άναμμα τεράστιων φωτιών «χέη», η παρέλαση των μασκαράδων και το φημισμένο κοντοσούβλι μήκους 120 μέτρων που ψήνεται κάθε χρόνo.  ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.