Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών στον Αγιο Βλάσιο Αμφίκλειας

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα και ιστορικό Ναό του Αγίου Βλασίου, της ομωνύμου Ενορίας της Αμφίκλειας, η οποία επί των πρώτων ημερών Αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου στην Φθιωτική Εκκλησία έλαβε ξανά ζωή μετά από 200 περίπου χρόνια, όπου και παρέμενε ανενεργός.
Τον Σεβασμιώτατο στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν οι ιερείς της ευρύτερης περιοχής με προεξάρχοντα τον πολιό Πρωτοπρεσβύτερο και Αρχιερατικό Επίτροπο της περιοχής π. Διομήδη Παναγιωτόπουλο, ενώ παρέστη και η Αγία Καθηγουμένη της Μονής Παναγίας Γαυριώτισσας Δαδίου Γερόντισσα Χριστοδούλη.
Το κήρυγμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδος:
«Ο Άγιος Βλάσιος αξιώθηκε τριών πολύ μεγάλων χαρισμάτων. Το πρώτο χάρισμα ήταν ότι ήταν ένας εξαιρετικός επιστήμονας, ένας εξαιρετικός ιατρός. Η επιστήμη δεν κατακτιέται μόνο με το διάβασμα. Ξέρετε πόσοι άνθρωποι παιδεύονται πάνω από το βιβλίο και δεν μπορούν να πάρουν πτυχίο; Πάρα πολλές φορές προσπαθούμε πράγματα, τα οποία δεν μας ταιριάζουν, σε όλους μας έχει συμβεί αυτό, δεν είμαστε όλοι για όλα αλλά ο καθένας έχει το δικό του χάρισμα. Η επιστήμη του ιατρού ήταν απόλυτα ταιριαστή στον Άγιο Βλάσιο γι’ αυτό και ήταν επιτυχημένος ιατρός στη επιστήμονας.
Το άλλο μεγάλο χάρισμα ήταν της Ιερωσύνης και δη της Αρχιερωσύνης. Και το τρίτο χάρισμα, το χάρισμα του Μαρτυρίου. Το χάρισμα δηλαδή να μαρτυρήσει κανείς για τον Χριστό γιατί είναι συγκλονιστικό αυτό μας λέει ο Απόστολος Παύλος ότι το «υπέρ Χριστού πάσχειν» είναι χάρισμα, δεν είναι κατάκτηση, δεν είναι κατόρθωμα. Όλα όσα προσφέρουμε στο Θεό είναι δώρα που μας δίνει ο Θεός, αρκεί αυτά τα δώρα να τα αξιοποιούμε, να τα καλλιεργούμε και να τα προσφέρουμε με αγάπη στο Θεό και στον συνάνθρωπο.
Ο Άγιος Βλάσιος και την επιστήμη του και την Αρχιερωσύνη του ,αλλά και το Μαρτύριό του τα προσέφερε ως Αντίδωρα, ως δώρα ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας στο Θεό και γι’ αυτό και αποτελεί ένα τεράστιο παράδειγμα για όλους εμάς. Τα χαρίσματα που έλαβε ο Άγιος Ιερομάρτυς Βλάσιος τα αξιοποίησε στο μέγιστο βαθμό και πέτυχε τις τέλειες επιδόσεις και αποδόσεις και αυτό αποτελεί ένα παράδειγμα για όλους μας».  ΠΗΓΗ
Ευρισκόμενος στην όμορφη και γραφική Αμφίκλεια ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία για μία ουσιαστική και πνευματική συναναστροφή με τους ιερείς, τους άρχοντες και τους κατοίκους, δεχόμενος την αγάπη, την αρχοντική φιλοξενία τους και τις εγκάρδιες ευχές τους για την επέτειο της εις Επίσκοπον χειροτονία του.
Στις Ιερές Ακολουθίες μεταξύ των πιστών παραβρέθηκαν: οι Βουλευτές Φθιώτιδος, κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Ελένη Μακρή – Θεοδώρου, η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Φθιώτιδος κ. Χρήστος Γεωργίου, καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.