Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Επείγουσα ανακοίνωση για ηλεκτρονική εξαπάτηση προμηθευτών του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας

Σας ενημερώνουμε ότι, σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, λάβαμε καταγγελίες με τις οποίες ενημερωθήκαμε ότι προμηθευτές του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων από αγνώστους που συστήνονται ως υπάλληλοι του Δήμου μας, οι οποίοι με αιτιολογία την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού από τον Δήμο, ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών όπως τον αριθμό τραπεζικής κάρτας των δικαιούχων, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και άλλα προσωπικά στοιχεία με την πρόφαση ότι θα τους επιστραφεί χρηματικό ποσό που αφορά παρακράτηση από κάποιο παραστατικό.
Ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας ζητά από τους προμηθευτές να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν την εξαπάτηση τους και την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό τους, προφανώς για την απόσπαση χρηματικού ποσού, ή/και τη χρήση των καρτών τους.
Ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας διαβεβαιώνει τους δικαιούχους ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους του Δήμου, μέσω email, μηνυμάτων, ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία όπως, αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών ή κωδικοί πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από τους ίδιους για την ψηφιακή τους εξυπηρέτηση κατά τις συναλλαγές τους με τα τραπεζικά ιδρύματα (e-banking / phonebanking).
Τα απαραίτητα στοιχεία για τις πληρωμές των προμηθευτών που διεκπεραιώνει ο Δήμος, αντλούνται από τις αιτήσεις των δικαιούχων στον Δήμο, ενώ οι πληρωμές πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση σε πιστωτικά ιδρύματα.
Για να αντιμετωπιστεί η απάτη αυτή, ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας καλεί τους προμηθευτές που γίνονται δέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων, να υποβάλλουν αμέσως καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.