Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Μονοπάτι Παρνασσού 2019:Επιπλέον 40 συμμετοχές στη γραμματεία των αγώνων


Δελτίο τύπου  18.04.2019
Μονοπάτι Παρνασσού 2019 / 20 και 21 Απριλίου 

Επιπλέον συμμετοχές στη γραμματεία των αγώνων. Ιδιαίτερα “χειμερινές” οι συνθήκες.
Απομένουν λιγότερο από 3 εικοσιτετράωρα για την έναρξη της διοργάνωσης “Μονοπάτι Παρνασσού 2019” και η οργανωτική επιτροπή φροντίζει για τα τελευταία οργανωτικά ζητήματα.
Να κάνουμε γνωστό στους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στους αγώνες και δεν δήλωσαν έγκαιρα, πως θα διατεθούν 40 ακόμη συμμετοχές σε καθένα από τους τρεις ορεινούς αγώνες της διοργάνωσης. Οι συμμετοχές αυτές θα διατεθούν στη γραμματεία το Σάββατο και την Κυριακή.
 Παράλληλα θα  θέλαμε να ενημερώσουμε για τις ιδιαίτερες συνθήκες,  που επικρατούν στο Παρνασσό φέτος. Καθώς ο φετινός χειμώνας ήταν ιδιαίτερα δριμύς στον Παρνασσό με πολύ μεγάλες χιονοπτώσεις, η διαδρομή των 24,2 χιλιομέτρων, εξακολουθεί να έχει μεγάλες ποσότητες χιονιού από το 7ο έως και το 13ο χιλιόμετρο, καθώς και κατά τόπους λασπωμένο μονοπάτι με τρεχούμενα ή λιμνάζοντα νερά από το λιώσιμο του χιονιού. Η κατάσταση του μονοπατιού λόγω των βροχών που συνεχίζονται αλλάζει από μέρα σε μέρα.
Έχουν καταβληθεί ήδη μεγάλες προσπάθειες, από την διοργάνωση, για να βρεθεί η διαδρομή του αγώνα των 24,2 χιλιομέτρων στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και στην ασφαλέστερη για τους αθλητές. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν μέχρι και τις τελευταίες ώρες πριν την διεξαγωγή των αγώνων.
 Η πρόγνωση του καιρού μιλά για αραιή συννεφιά την Κυριακή στην Αμφίκλεια με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 17 βαθμούς.
Κατά συνέπεια στα ψηλότερα σημεία της διαδρομής του αγώνα η θερμοκρασία θα βρίσκεται κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου. Ο ρουχισμός και ο εξοπλισμός των δρομέων θα πρέπει να είναι μάλλον χειμερινός παρά ανοιξιάτικος. Χρήσιμη θα είναι στους δρομείς η χρήση μπατόν, τα  αδιάβροχα παπούτσια με μικρή γκέτα, καθώς και τα γυαλιά ηλίου για την αντανάκλαση του ήλιου στο χιόνι, στα μέρη της διαδρομής που έχουν χιονοκάλυψη.
 Να θυμίσουμε ότι το Σάββατο το απόγευμα θα γίνουν οι 3 παιδικοί αγώνες για παιδιά 6 έως 15 ετών και θα ακολουθήσει για όλους ο αγώνας Αμφίκλεια City Trail στον παραδοσιακό οικισμό της Αμφίκλειας, με δωρεάν συμμετοχή.
  Οι αγώνες όπως κάθε χρόνο διοργανώνονται από τον Αθλητικό Σύλλογο Διόνυσο Αμφίκλειας και συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας. Μεγάλοι χορηγοί η εταιρία Δέλτα Τεχνική και το κατάστημα Nextshop στη Λαμία.
 Σας περιμένουμε για ένα ξεχωριστό διήμερο.       
                Οργανωτική Επιτροπή Αγώνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.