Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Δράση Γ.Ε.Λ. Κάτω Τιθορέας

Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» 2018-2019
Γ.Ε.Λ. Κάτω Τιθορέας
Δελτίο  Τύπου

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», οι μαθητές της Γ’ Λυκείου του ΓΕΛ Κάτω Τιθορέας πραγματοποίησαν εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019.
Κατά τη διάρκεια των τριών παρουσιάσεων που πραγματοποιήθηκαν στο ΓΕΛ Κάτω Τιθορέας, στο ΓΕΛ Ελάτειας και στο ΓΕΛ Αταλάντης, οι μαθητές αναφέρθηκαν στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην έως τώρα πορεία της Ελλάδας μέσα στην Ε.Ε., στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις αρμοδιότητές του, καθώς και στην παρουσία της Ε.Ε. στην καθημερινή μας ζωή μέσα από παραδείγματα. Επίσης, τόνισαν τη σημασία της συμμετοχής όλων, ιδιαίτερα των νέων, στις εκλογές και έδωσαν πρακτικές πληροφορίες για τους ψηφοφόρους. Τέλος, μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Αντιπροέδρου της Ε.Ε. Δημήτρη Παπαδημούλη (μέρος της συνέντευξης που εκείνος παραχώρησε στους μαθητές του σχολείου όταν τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του), ο οποίος εξηγεί γιατί είναι απαραίτητη η συμμετοχή των νέων στις δημοκρατικές διαδικασίες.


Επισημαίνεται ότι στις φετινές Ευρωεκλογές ψηφίζουν όσοι θα έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τις 31/12/2019, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2002.
Το ΓΕΛ Κάτω Τιθορέας ευχαριστεί τον Διευθυντή του ΓΕΛ Ελάτειας κ. Α. Πόρρο και τη Διευθύντρια του ΓΕΛ Αταλάντης κ. Ε. Χριστοδούλου για τη φιλοξενία, καθώς και το Europe Direct Λαμίας και το Γραφείο του Ε.Κ. για την προμήθεια ενημερωτικού υλικού.

Το πρόγραμμα EPAS : http://www.europarl.europa.eu
Τι κάνει η Ευρώπη για μένα: https://www.what-europe-does-for-me.eu
Μάθε πού ψηφίζεις: http://www.ypes.gr
Συνέντευξη Παπαδημούλη: https://www.youtube.com
Η Ε.Ε. στην περιοχή μου- Σήραγγα Καλλιδρόμου: https://www.youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.