Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Ελεύθερος με το νόμο Παρασκευόπουλου ο μητροκτόνος της Βελίτσας

Παρέμεινε σε δεύτερο βαθμό η ποινή της 20ετους κάθειρξης αλλά με το γνωστό νόμο δε θα επιστρέψει στη φυλακή.
Την υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη μικρή κοινωνία της Τιθορέας (Βελίτσα) τον Μάιο του 2011, όταν ένας 49χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την ώρα που κοιμόταν τη μητέρα του, εξέτασε σε δεύτερο βαθμό το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας το πρωί της Τετάρτης 10 Απριλίου.
Ο κατηγορούμενος που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε εικοσαετή κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και έξι μήνες για την οπλοχρησία, ποινή που παρέμεινε και σε δεύτερο βαθμό σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου.
Ωστόσο από το Νοέμβριο του 2017 με το νόμο Παρασκευόπουλου και έχοντας εκτίσει τα 5,5 χρόνια, του επετράπη να αφήσει πίσω του το Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, ενώ με απόφαση του Εφετείου, θα στερηθεί των πολιτικών του δικαιωμάτων για τα επόμενα τρία χρόνια. Επίσης με εισαγγελική διάταξη θα πρέπει να δίνει το παρών δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου μόνιμης κατοικίας του.
Η φονική επαναληπτική καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε εφτά φορές και αφαίρεσε τη ζωή της 73χρονης μητέρας του, κατασχέθηκε.
Θυμίζουμε ότι μετά το έγκλημα - που διεπράχθη στις 17 Μαΐου του 2011 - ο δράστης είχε τηλεφωνήσει μόνος του στην αστυνομία για να παραδοθεί, στοιχείο που έλαβε υπόψη το Δικαστήριο, για να συμπεράνει ότι παρά την ελαττωμένη ικανότητα προς καταλογισμό, είχε τη συνείδηση ότι είχε διαπράξει κάτι άδικο.
Ο κατηγορούμενος είχε ισχυριστεί ότι η μητέρα του προσπαθούσε να του κάνει μάγια, ενώ πίστευε ότι με την πράξη του αυτή θα την απάλλασσε από τους εφιάλτες της. Μετά την αποτρόπαια πράξη του όμως, κατάλαβε όπως είπε, ότι είχε σκοτώσει τον μοναδικό άνθρωπο που τον πρόσεχε. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.