Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Επιχορήγηση των Δήμων της Φθιώτιδας για επενδυτικές δραστηριότητες

Συνολικά τρία προγράμματα από το «ΦιλόΔημος ΙΙ» ύψους 240 εκατ.
Την επιχορήγηση 325 δήμων σε όλη τη χώρα για τη χρηματοδότηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων τους, ανακοίνωσε τη Μεγάλη Δευτέρα ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.
Τα έργα που εντάσσονται στο «ΦιλόΔημος ΙΙ» είναι συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατομμυρίων και έχουν επιλέξιμες δαπάνες κάθε είδους δράσεις που εξυπηρετούν τους αναπτυξιακούς άξονες του Προγράμματος και ειδικότερα:
• Την τοπική ανάπτυξη και την προστασία περιβάλλοντος με την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση των σχετικών μελετών και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.
• Τις κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες με την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών
Οι Φθιωτικοί Δήμοι θα εισπράξουν τα ποσά που παρουσιάζονται στην κεντρική εικόνα.
 Το σύνολο των έργων:

Τη Μεγάλη Τρίτη ο κ. Χαρίτσης παραχώρησε συνέντευξη τύπου ανακοινώνοντας άλλα δύο προγράμματα και συγκεκριμένα, την πυροπροστασία σε σχολικές μονάδες, προϋπολογισμού 55 εκατομμύρια ευρώ και την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία σε σχολικές μονάδες που θα δώσει άλλα 35 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.