Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Σε κατηγορία κινδύνου 5 ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας σήμερα

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που ισχύει για σήμερα Παρασκευή 06/08/2021, ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, αφού εντάσσεται στην  κατηγορία κινδύνου 5!!!
Ο Δήμος μας είναι σε επιφυλακή με τον στόλο σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ παραμένουμε σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να συντονίσουμε άμεσα τις ενέργειές μας. Έχουμε θέσει όλο το μηχανισμό του Δήμου σε επιφυλακή, ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από την εκδήλωση φαινομένων και πραγματοποιούμε συνεχείς περιπολίες κατά τη διάρκεια των μέτρων επιφυλακής, στο βουνό και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
 Σε όλες τις κοινότητες έχουν συσταθεί εθελοντικές ομάδες πυρασφάλειας για την 24ωρη φύλαξη κομβικών σημείων. Οι συμμετέχοντες στις συγκεκριμένες ομάδες είναι αποκλειστικά και μόνο όσοι έχουν δηλώσει επίσημα το όνομα τους στους υπεύθυνους. Ουδείς άλλος έχει το δικαίωμα άσκοπης μετακίνησης με τη πρόφαση της εθελοντικής πυρασφάλειας.
 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις. Σύμφωνα με τις Πυροσβεστικές Διατάξεις 1/2021 της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας, σπινθήρες και οποιαδήποτε καύση σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτοκτηνοτροφικές εκτάσεις, απαγορεύονται ρητά!
 Συνιστούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγετε ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, τη χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσοκομικών κυψελών, τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.
 Σε περίπτωση που αντιληφθείτε εστία φωτιάς, παρακαλούμε όπως ειδοποιήσετε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στον αριθμό κλήσης 199, καθώς και όλους τους αρμόδιους φορείς!
 Οι καταστροφικές στιγμές και εφιαλτικές εικόνες που ζούν οι συνάνθρωποι μας τις τελευταίες μέρες, πέρα από τις προσευχές μας, απαιτούν την έμπρακτη συμβολή όλων μας για να λάβουν ένα τέλος.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ!!! 
Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.