Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Αμφίκλεια- 6η Αυγούστου, Γιορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου

Η 6η Αυγούστου, Γιορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, είναι μια ιδιαίτερη μέρα για την Αμφίκλεια, διότι εορτάζει και πανηγυρίζει το ομώνυμο παρεκκλήσι του καθολικού ναού της Ι.Μ. ΔΑΔΙΟΥ στην οποία συρρέει από παλιά μεγάλο πλήθος πιστών, εξ αιτίας και της υπερτοπικής της ακτινοβολίας. 
Το απόγευμα της ημέρας πραγματοποιήθηκε και η προγραμματισμένη από την Ι.Μ. Φθιώτιδας γιορτή για τα 200 χρόνια της Εθνεγερσίας, παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Συμεών και με θεματολογικό άξονα την μάχη του Δαδιού την 01/11/1822, έγινε δε μερική αναπαράσταση σκηνών οι οποίες διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο χώρο κατά την εξέλιξη της μάχης. 
Αξίζουν έπαινοι στους διοργανωτές, στους εθελοντές και στους δραστήριους συλλόγους της Αμφίκλειας οι οποίοι σήκωσαν το βάρος μιας ολοκληρωμένης διοργάνωσης.. 
Η σκέψη πάντως όλων ήταν ταυτόχρονα και στην αποτίναξη του πύρινου εφιάλτη πάνω από τη χώρα μας. Δ.Ι.Καλπύρης  Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.