Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Εικόνες της ιστορικής Μάχης του Δαδίου, ζωντάνεψαν την Παρασκευή 6/8/2021 στον όμορφο προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Δαδίου στην Αμφίκλεια.

Εικόνες της ιστορικής Μάχης του Δαδίου, που έλαβε χώρα την 1η Νοέμβρη του 1822, ζωντάνεψαν την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 στον όμορφο προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Δαδίου στην Αμφίκλεια.

Ανήμερα της Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο ίδιο μοναστήρι που κατέφυγε ο Οδυσσέας Ανδρούτσος με τα παλικάρια του και πλήθος Δαδιωτών προκειμένου να γλιτώσουν από το Τούρκικο ιππικό, επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε την 31η Επετειακή Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος σε συνεργασία με το Δήμο μας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με θέμα "Η Αναπαράσταση της Μάχης του Δαδίου".
Υπό την καθοδήγηση του αφηγητή, με παραδοσιακές ενδυμασίες, ελεγχόμενα εφέ κρότου και καπνού και συγκλονιστική ερμηνεία, από όλους όσοι συμμετείχαν στην Αναπαράσταση της Μάχης, ζήσαμε συγκινητικές στιγμές που μας μετέφεραν στο πολεμικό κλίμα εκείνης της ματωμένης ημέρας!
Συγχαρητήρια αξίζουν στην κα Βίκυ Κουκουτσίδη για τη σκηνοθετική επιμέλεια της Αναπαράστασης, στον αφηγητή κ. Ιωάννη Βρεττό για τον καταλυτικό του ρόλο, στον κ. Γεώργιο Κάμπα για την ηχητική κάλυψη, στον κ. Κωνσταντίνο Κοντό για τα εφέ κρότου και καπνού, στην παρουσιάστρια της εκδήλωσης κα Δήμητρα Αθανασάκου και φυσικά σε όλους τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους, που έδωσαν σάρκα και οστά στην ιστορική αυτή μάχη!
Ευχαριστώ θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Συμεών και την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος για την επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του σεπτού ποιμενάρχη μας, τον πατέρα Διομήδη Παναγιωτόπουλο, έναν άξιο ιερέα, όχι μόνο για την πολύτιμη συνδρομή του στη διοργάνωση αλλά και για την ενεργή συμμετοχή του, αφού ενσάρκωσε επιτυχημένα τον ρόλο του Οδυσσέα Ανδρούτσου, τις Γερόντισσες της Ιεράς Μονής για τη βοήθεια και την άψογη φιλοξενία τους, τον Διοικητή της Μονάδας Καυσίμων Μοδίου κ. Κωνσταντίνο Ζυγούρο, ο οποίος συμμετείχε ως τσολιάς στο δρώμενο, τον Λαογραφικό Σύλλογο Αμφίκλειας για τη βοήθεια και παραχώρηση των παραδοσιακών ενδυμασιών και τον Σύλλογο Νέων Αμφίκλειας που είναι πάντοτε δραστήριος και πανταχού παρών!
Για την παρουσία τους στην εκδήλωση οφείλουμε ευχαριστίες στον Αναπληρωτή Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας - Ελάτειας κ. Λουκά Θάνο , στον πρώην Δήμαρχο Αμφίκλειας κ. Ευστάθιο Στρογγυλάκο, στους εκλεκτούς αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως σε όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε και στήριξε την όμορφη εκδήλωσή μας!
Ευχή μας να υπάρχουν πάντοτε άνθρωποι που θα κληροδοτούν στις επόμενες γενιές την ιστορία μας ακέραιη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.