Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

«Σαχάρα» η Φθιώτιδα με Πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας

«Σαχάρα» θύμισε η Φθιώτιδα αλλά και οι περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας κατά την 7η ημερά του καύσωνα διαρκείας που πλήττει την Ελλάδα.
Ειδικά στην περιοχή της Μακρακώμης, σημειώθηκε στις 16:15’ η θερμοκρασία ρεκόρ των 46,3 βαθμών, που αποτελεί και την μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει καταγράψει ιστορικά το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Συγχρόνως σύμφωνα με το μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο ήταν η μεγαλύτερη σε όλη την Ευρώπη, ενώ και οι υπόλοιπες τέσσερις υψηλότερες που καταγράφηκαν τη Δευτέρα 2 Αυγούστου στην Ελλάδα, ήταν οι θερμότερες στην Γηραιά Ήπειρο.
Το meteo.gr έδωσε στη δημοσιότητα τον παρακάτω πίνακα με τις οκτώ υψηλότερες θερμοκρασίες όπου είναι άλλες δύο περιοχές της Φθιώτιδας, Λευκοχώρι και Τραγάνα κι άλλες δύο της Βοιωτίας.
Παράλειψη πάντως η θερμοκρασία που σημειώθηκε στις 16:51’ στη Στυλίδα με το θερμόμετρο να δείχνει 43,9ο. Είναι αξιοσημείωτο ότι Δυτική και Ανατολική Φθιώτιδα είχαν από μία επικίνδυνη πυρκαγιά που κινητοποίησε την Πυροσβεστική.
Επίσης 43,7ο είχαμε και στο Θεολόγο Μαλεσίνας.
Οι υπόλοιπες περιοχές στη Φθιώτιδα που είχαν αφόρητη ζέστη:
Αγία Τριάδα 43.1 °C
Αμφίκλεια 42.9°C
Βαθειά Λογγά 42.9°C στις 15:39’, ενώ στις 06:33 το πρωί είχαν 17.6°C!
Παλαιοχώρι Φθιώτιδας 42.7 °C
Δομοκός 41.9 °C
Λαμία 41.4°C στις 15:46’   Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.