Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση στην Περιφέρεια για το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Κώστα Μπακογιάννη για το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι Δήμαρχοι Δελφών, Αμφίκλειας-Ελάτειας και Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας 

"Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού ανήκει στις τοπικές κοινωνίες και στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας" είπε ο Κώστας Μπακογιάννης, αμέσως μετά τη συνάντηση με τους Δημάρχους.

Η Περιφέρεια μαζί με τους εμπλεκόμενους Δήμους θα ζητήσουν από το ΤΑΙΠΕΔ και την Κυβέρνηση το χιονοδρομικό Κέντρο να επιστρέψει σε αυτούς που ανήκει και φυσικά θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το μέλλον του, είπε μεταξύ άλλων ο νέος Περιφερειάρχης.
Ενόψει της χειμερινής περιόδου και προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Χιονοδρομικού, το οποίο αποτελεί πηγή ζωής για την περιοχή, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οικονομία και την πολύπλευρη ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Γιάννης Γεωργακός, ο Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Γιώργος Γώγος και ο Δήμαρχος Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος συμφώνησαν να δράσουν από κοινού, συγκροτώντας ένα ενιαίο μέτωπο, όπου με συντονισμένες ενέργειες θα προσπαθήσουν να δρομολογήσουν οριστικές λύσεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και στο καθεστώς διαχείρισης του.

Μετά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού αποτελεί την ατμομηχανή για την ανάπτυξη της Περιφέρειας αλλά και των Δήμων της περιοχής. Στόχος μας είναι όλοι μαζί, με συντονισμένες ενέργειες, να πετύχουμε την επιστροφή του Χιονοδρομικού στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες έχουν να κερδίσουν αλλά και να χάσουν τα περισσότερα από τη λειτουργία ή μη του Κέντρου. Ζητούμε όλοι μαζί, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, να περιέλθει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας». 

Σε ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθούν τα παραπάνω, ο Κώστας Μπακογιάννης απάντησε: «Όπως ξέρετε, αυτή τη στιγμή το Χιονοδρομικό ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. Υπάρχει προηγούμενο. Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ανακληθεί. Θα στείλουμε τις ανάλογες επιστολές και φυσικά θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, ενημερώνοντας τον για το δίκαιο αίτημα μας, που διασφαλίζει την ανάπτυξη του τόπου μας».

Από τη δική τους πλευρά, οι Δήμαρχοι, μεταξύ άλλων, δήλωσαν τα εξής:

Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Γιάννης Γεωργακός: «Συμφωνήσαμε με την πρόταση το Χιονοδρομικό να περιέλθει στην Περιφέρεια. Θα ήθελα να τονίσω ότι το ΤΑΙΠΕΔ θέλει να πουλήσει το Χιονοδρομικό που αυτή τη στιγμή αναβαθμίζεται. Σε δύο χρόνια θα γίνει ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά της Ευρώπης. Είμαστε δίπλα στον Περιφερειάρχη, και με αγώνες εάν χρειαστεί».

Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Γιώργος Γώγος: «Το Χιονοδρομικό Κέντρο στους κατοίκους της περιοχής, τίποτα παραπάνω».

Δήμαρχος Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος: «Η Πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη αποτελεί μία εύλογη για εμάς πρόταση, όπου το Χιονοδρομικό θα ελέγχεται από τις τοπικές κοινωνίες. Η Περιφέρεια αποτελεί την πιο σοβαρή περίπτωση για να αναλάβει τον έλεγχο και τη διαχείρισή του. Με μεθοδευμένες ενέργειες προχωράμε προς αυτή την κατεύθυνση». 

Δείτε το video με τις δηλώσεις:

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.