Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ - ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ 21.11.2014 φωτορεπορταζ

 ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ  21.11.2014
          Το πρόγραμμα για τον εορτασμό του Πολιούχου της Αμφίκλειας (Εισόδια της Θεοτόκου), αλλά και της τοπικής γιορτής των αγροτών (Παναγία η Μεσοσπορίτισσα), τηρήθηκε και φέτος κατά γράμμα και χωρίς παραπανίσιες φανφάρες, ώστε να σηματοδοτεί και το γενικότερο πνεύμα των καιρών. Με το τέλος του εσπερινού της Γιορτής, η ενορία των Εισοδίων [Μητρόπολη]  έδωσε το καθιερωμένο δωράκι σε όλους τους φετινούς επιτυχόντες σε ΑΕΙ & ΤΕΙ απόφοιτους του τοπικού Λυκείου, το οποίο για φέτος ήταν από μία Αγία Γραφή.
Ανήμερα της γιορτής και μετά την θεία λειτουργία ακολούθησε η καθιερωμένη περιφορά της εικόνας των Εισοδίων αλλά και της εικόνας της Παναγίας από την Ιερά Μονή Δαδίου, που κατ΄ έθιμο κάθε χρόνο αυτές τις μέρες παραμένει στην Αμφίκλεια. Ο αγροτικός συνεταιρισμός δεξιώθηκε λιτά τις αρχές, τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες στο Δημοτικό Κατάστημα. Στη συνέχεια και στο Πνευματικό Κέντρο, πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση με τίτλο «Ούλα είναι φάδια της κοιλιάς και το ψωμί στημόνι.»   
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 

Φωτογραφίες και κείμενο Δ. Καλπύρης
Αμφίκλεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.