Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Τέσσερις κοντινές αποδράσεις για τον Νοέμβριο από το in2life.gr

του Νικόλα Γεωργιακώδη 
Όπως θα έχετε καταλάβει, οι «αποδράσεις του Σαββατοκύριακου» μας αρέσουν ιδιαίτερα για τις ευκαιρίες που μας προσφέρουν να γλιτώσουμε για λίγο από την πίεση της πόλης και να αλλάξουμε σε "χρόνο DT" κλίμα και διάθεση.
Όταν μάλιστα αυτές δεν βρίσκονται και τόσο μακριά από την Αθήνα, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα και ο χρόνος για εξερευνήσεις αυξάνεται σημαντικά.
Παρακάτω συγκεντρώσαμε τέσσερεις τέτοιους προορισμούς, αρκετά κοντά στην Αθήνα όμως και τόσο μακριά από αυτήν όσον αφορά τις εικόνες, τα αρώματα, τις γεύσεις και τις εμπειρίες.

 Αμφίκλεια. 

Το αντίπαλο δέος της Αράχωβας, η low profile αλλά εξίσου υπέροχη Αμφίκλεια είναι τα τελευταία χρόνια σχεδόν τόσο δημοφιλής όσο και η κοσμοπολίτισσα αδερφή της.
Στα πλακόστρωτα σοκάκια της, ανάμεσα σε πέτρινα σπίτια και νεοκλασικά αρχοντικά, συγκεντρώνονται τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα ζευγάρια, οικογένειες και παρέες που ανηφορίζουν ως εδώ είτε για το χιονοδρομικό είτε για το ίδιο το χωριό, που αποτελεί την τέλεια πρόταση για κοντινή απόδραση, δυόμισι ώρες από την Αθήνα.
Στα αξιοθέατα του χωριού, πέρα από τις βόλτες στα σοκάκια του, συγκαταλέγονται οι εξαιρετικά διατηρημένες πετρόχτιστες βρύσες, τα μεσαιωνικά εκκλησάκια και το μοναδικό στην Ελλάδα –και ιδιαίτερα καλοφτιαγμένο– Μουσείο Άρτου.
Πού θα μείνετε:
Στα ρομαντικά δωμάτια του ξενώνα Κυριακή, σε τιμές που ξεκινούν από 80€ το δίκλινο με πρωινό, στα παραμυθένια δωμάτια του Δαδί Αρχοντικό Παρνασσού, στις ίδιες τιμές.
Αν επιθυμείτε κάτι πιο φυσιολατρικό, τότε προτείνουμε τα σπιτάκια του Αγροκτήματος Αμφίκαια, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 85€ για δύο άτομα, με πρωινό.
Πού θα φάτε:
Τοπικές σπεσιαλιτέ, νόστιμα μαγειρευτά αλλά και ζουμερά, ντόπια κρέατα στη σχάρα, στο Δαδί, και στην ταβέρνα της Βάσως στην Άνω Πλατεία.
Για καφεδάκι και επιδόρπιο, αξίζει να κάνετε μια στάση στο café Κούκος, στην κεντρική πλατεία, ακριβώς δίπλα στο Μουσείο Άρτου.
Περισσότερα για την Αμφίκλεια εδώ.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/escape/weekend/article/357175/tesseris-kontines-apodraseis-gia-ton-noemvrio.html
Πηγή: www.in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.