Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Υποσχέθηκε έργα και προαστιακό μέχρι την Αμφίκλεια ο Χρυσοχοΐδης.(video)


Αναρμόδιος για την μείωση της τιμής των διοδίων δήλωσε στους δημάρχους της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας και τον Ευάγγελο Μπασιάκο που βρέθηκαν σήμερα στο γραφείο του ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 
Οι δήμαρχοι έθεσαν στον υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες με την διέλευση φορτηγών από την παλαιά εθνική οδό και ο υπουργός δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει έργα που θα αποτρέπουν τη χρήση του οδικού δικτύου από τα βαριά οχήματα. Μάλιστα για το λόγο αυτό, αύριο θα επισκεφτούν τις επίμαχες περιοχές υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου. 
 Επίσης όπως ανακοίνωσε ο υπουργός σε λιγότερο από ένα χρόνο ο προαστικός θα έχει φτάσει στην Αμφίκλεια.
Ο Βουλευτής Βοιωτίας Ευάγγελος Μπασιάκος μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης σύσκεψης του Υπουργού Υποδομών κ.Χρυσοχοϊδη με την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Παπαθωμά και τους Δημάρχους Λεβαδέων κ.Πούλου, Θηβαίων κ.Νικολάου, Τανάγρας κ.Περγάλια, Αλιάρτου κ.Ντασιώτη και Αμφίκλειας κ.Γώγο, με θέμα την αποτροπή της μεγάλης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Βοιωτίας έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Είναι θετικό το γεγονός ότι δρομολογείται σήμερα μια εφικτή και αποτελεσματική λύση με τη συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών , της Περιφέρειας και των Δήμων, ώστε να αποτραπούν τα επικίνδυνα φαινόμενα του κυκλοφοριακού φόρτου. Από αύριο σχεδιάζονται με τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Υπ. Υποδομών ( που χρηματοδοτεί ) οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις και έργα που θα υλοποιήσουν την προσδοκία και δέσμευση αυτή, με τη συμβολή της Αυτοδιοίκησης και της Τροχαίας.
Θα παρακολουθήσουμε στενά την υλοποίηση αυτού του σημαντικού σχεδιασμού για την οδική ασφάλεια και την ομαλότητα στην περιοχή μας.
Η πολύ θετική είδηση όμως είναι η ρητή δέσμευση του Υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη , παρουσία όλων μας, ότι ως τον Ιούνιο του 2015 θα λειτουργήσει ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος ως την Αμφίκλεια, καλύπτοντας το σύνολο της Βοιωτίας , όπου άλλωστε εκτελούνται ήδη έργα και παρεμβάσεις αποκατάστασης του δικτύου από φθορές και βλάβες. Υλοποιείται , έτσι, μια καθοριστικής σημασίας προσδοκία ετών, για την οποία αγωνιστήκαμε συστηματικά, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας και διευκόλυνση των Βοιωτών στις μετακινήσεις τους. Η λειτουργία του Προαστιακού θα καταστήσει τη Βοιωτία κέντρο σημαντικών οικονομικών δραστηριοτήτων, μεταβάλλοντας θετικά πολλά σημερινά δεδομένα».

Ακούστε το ηχητικό στο 5:20 λεπτό του βίντεο

Ο Γιώργος Ντασιώτης για τη συνάντηση με τον... από LAMIASTARGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.