Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Αμφίκλεια - Ελάτεια: Στην καρδιά της Ρούμελης από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Κλικάρετε για μεγέθυνση

Επίσης στο site του ΕΘΝΟΥΣ διαβάζουμε :

Αμφίκλεια - Ελάτεια: Στολίδια στο μυθικό βουνό

Ο Παρνασσός από τη μια, το Καλλίδρομο από την άλλη και στη μέση ο καταπράσινος κάμπος με τον ρουμελιώτικο Κηφισό. Στις πλαγιές πανέμορφα χωριά και γύρω τους σπαρμένα αρχαία μάρμαρα, πέτρινα ξωκλήσια και κάστρα. Ο ανατολικός Παρνασσός είναι ένα ανοιχτό κάλεσμα με αμέτρητους σταθμούς όλο τον χρόνο.

Ο Δευκαλίωνας και η Κραναία Αθηνά, ο Διόνυσος και ο Οδυσσέας Ανδρούτσος... Βρίσκεσαι σχεδόν στο κέντρο της Ρούμελης, στα χωριά της Αμφίκλειας-Ελάτειας, ανακαλύπτοντας ένα απίθανο ψηφιδωτό από θρύλους, μύθους και ιστορία. Από αυτό το σκηνικό δύσκολα περνάς περαστικός, ακόμα κι αν στο αυτοκίνητο έχεις φορτώσει τα πέδιλα του σκι.
Καφεδάκι κάτω από τα πλατάνια στην πλατεία της Τιθορέας.  Φωτογραφία: Σπύρος Μακρυγιάννης
Καφεδάκι κάτω από τα πλατάνια στην πλατεία της Τιθορέας.

Φωτογραφία: Σπύρος Μακρυγιάννης
Η περιοχή που ορίζεται ως Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας πριν από λίγα χρόνια ήταν απλώς και μόνο ένα «πέρασμα» στη διαδρομή προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, που απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα. Τα τελευταία χρόνια, όμως, τα χωριά της περιοχής γνωρίζουν ήπια τουριστική ανάπτυξη, με όμορφους ξενώνες και ξενοδοχεία να δίνουν ποιοτικές επιλογές διαμονής.
Οι κάτοικοι των χωριών δεν ακολούθησαν τη γιγάντωση της Αράχοβας, δεν θυσίασαν τα πέτρινα και νεοκλασικά σπίτια τους με τις τοξωτές αυλόπορτες για να χτίσουν μοντέρνα ξενοδοχεία, ούτε τα καλντερίμια τους για ανοίξουν δρόμους για τα τζιπ των εκδρομέων.
Για τον λόγο αυτόν η περιοχή προσελκύει «ποιοτικό» τουρισμό, φυσιολάτρες και οικογένειες, που τη χρησιμοποιούν ως ορμητήριο για τις κοντινές εκδρομές και τις δραστηριότητές τους στον Παρνασσό. Ούτως ή άλλως οι Δαδιώτες δεν έχουν ανάγκη να φέρουν την πόλη στον τόπο τους, καθώς βρίσκονται μόλις 49 χλμ. από τη Λαμία και 170 χλμ. από την Αθήνα.
Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους» / Ενθετο: «ΤΑΞΙΔΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.