Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ερώτηση στην Βουλή για την επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου σε Βοιωτία και Φθιώτιδα


Την Τρίτη 11.11.2014, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Μεταφορών με φορείς Βοιωτίας και Φθιώτιδας.
Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η επιβάρυνση του επαρχιακού οδικού δικτύου από βαρέα φορτηγά οχήματα, λόγω της αύξησης του αντιτίμου των διοδίων στη “Νέα Οδό”.
Μετά το πέρας της συνάντησής, ορισμένοι έσπευσαν ν’ ανακοινώσουν, εκφράζοντας την ευχάριστη έκπληξή τους, τη δέσμευσή του υπουργού για ολοκλήρωση του προαστιακού σιδηρόδρομου μέχρι την Αμφίκλεια Φθιώτιδας, έως τον Ιούνιο του 2015.
Για το λόγο ότι πρέπει να ενημερωθούν επίσημα και οι πολίτες, ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιάννης Καράμπελας και η βουλευτής Φθιώτιδας, κα Ελένη Μακρή – Θεοδώρου κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών, ζητώντας του ν’ αποσαφηνίσει την κατάσταση σχετικά με την επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου.
Συγκεκριμένα ζητάνε από τον υπουργό να τους ενημερώσει για ποιο λόγο δεν έχει παραδοθεί ακόμη το κομμάτι του προαστιακού Οινόη – Θήβα, η ημερομηνία περάτωσης του οποίου έχει παρέλθει κατά πολύ, τη στιγμή που υπάρχει δέσμευση για λειτουργία του προαστιακού μέχρι την Αμφίκλεια σε 7 μήνες.
Επιπλέον ρωτάνε τον υπουργό, αν ο προαστιακός σιδηρόδρομος θα χρησιμοποιεί αυτούσιο το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο με το οποίο η Αμφίκλεια συνδέεται ήδη με την Αθήνα μέσω δρομολογίων του ΟΣΕ, ποιοι θα είναι οι ενδιάμεσοι σταθμοί στο κομμάτι Θήβα – Αμφίκλεια και αν υπάρχουν διαθέσιμες αμαξοστοιχίες για να εξυπηρετήσουν τη νέα γραμμή και τη συχνότητα των δρομολογίων που απαιτεί ο προαστιακός ή εκκρεμεί διαγωνιστική διαδικασία για την παραγγελία τους.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.