Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Α Μ Φ Ι Κ Λ Ε Ι Α-Εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, φωτογραφίες

Μια σειρά από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες από κάθε πλευρά εκδηλώσεις εξελίχτηκαν στην Αμφίκλεια της Φθιώτιδας το τελευταίο Παρασκευοσαββατοκύριακο {31.10 - 1&2.11.2014}.
Κατά χρονολογική σειρά, προηγήθηκε το αφιέρωμα από την Α΄ Λυκείου, στο πλαίσιο  βιωματικής προσέγγισης της ιστορίας, στην μάχη του Δαδιού [01.11.1822]  που τόσο γλαφυρά αλλά και με επιστημονική ακρίβεια έχει καταγράψει από χρόνια ο  Δαδιώτης φιλόλογος - ιστορικός,  παλιός Λυκειάρχης Αμφίκλειας, αείμνηστος Γ. Ε. Παπαλιάκος. Στο κοντινό του Σχολείου αλλά και του πεδίου της τότε μάχης εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, τιμήθηκε η μνήμη των πεσόντων.                  
Το βράδυ της Παρασκευής και με διοργανωτή τον τοπικό Επιμορφωτικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών, δόθηκε θεατρική παράσταση υψηλών καλλιτεχνικών προδιαγραφών, από Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ, στο ΠΠΚ Αμφίκλειας.    http://theatrofreneia.blogspot.gr/
Το διήμερο 01-02.11.2014 χαρακτηρίστηκε από την κοινωνική δράση του αξιέπαινου "Ελληνικού Συλλόγου Ψηφιδωτού," σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Αμφίκλειας και με την στήριξη της Πρωτοβουλίας Πολιτών, για την διακόσμηση του ενιαίου προαυλίου χώρου των Σχολείων, με ψηφιδωτές παραστάσεις. Σκοπός του συγκεκριμένου συλλόγου είναι, η διάδοση της τέχνης του ψηφιδωτού.   http://www.greekmosaic.gr/pages/home.html#
 
  
  
  
  
  
  
  
                  
 
  
  
  
  
  
  
  
                                                           Δ. Ι. Καλπύρης  Αμφίκλεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.