Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Περιμένοντας το χιόνι (Άρθρο της Καθημερινής)


της ΛΙΝΑΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ
Κάποιοι το θεωρούν ακριβό, κάποιοι κουραστικό και άλλοι πολύ δύσκολο! Η αλήθεια είναι όμως ότι, εκτός από το σκι, τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας προσφέρουν πλήθος εμπειριών και δραστηριοτήτων. Η επαφή με το βουνό, τα παιχνίδια στο χιόνι, το καλό φαγητό και η ατμόσφαιρα των σαλέ είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για να επισκεφτείτε και φέτος ένα από τα πολλά χιονοδρομικά κέντρα που λειτουργούν στην Ελλάδα. Τα περισσότερα κάνουν ειδικές προσφορές τόσο για τους χιονοδρόμους όσο και για εκείνους που θέλουν να περάσουν το χρόνο τους αλλιώς. Δοκιμάστε να μετακινηθείτε με τα ski buses, που προσφέρουν και εκπτώσεις στα ημερήσια πάσα των χιονοδρομικών κέντρων, και πληροφορηθείτε για τα events που διοργανώνονται. Φέτος, ο Παρνασσός υποδέχεται τους επισκέπτες του με ανακαινισμένες εγκαταστάσεις στα Κελλάρια, στα Καλάβρυτα προσφέρονται ολοκληρωμένα πακέτα με διαμονή και φαγητό, ενώ στη Βασιλίτσα και στο Πισοδέρι κάποιες πίστες λειτούργησαν για λίγο τον Οκτώβριο. Πέρυσι η χρονιά δεν ήταν ιδιαίτερα καλή για σκι, αφού το χιόνι που έπεσε καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα ήταν λιγοστό. Για φέτος όμως οι προβλέψεις είναι αισιόδοξες!
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

Στο πιο κοντινό χιονοδρομικό κέντρο στην Αθήνα έγιναν μεγάλες αλλαγές από την άνοιξη του 2014 και μετά και είναι πια έτοιμο να υποδεχτεί το χειμώνα. Οι εργασίες περιελάμβαναν την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στη θέση Κελλάρια. Οι νέοι υπερσύγχρονοι αναβατήρες διαθέτουν 6θέσιες καρέκλες και 8θέσιες τηλεκαμπίνες, ενώ από την αρχή σχεδιάστηκαν οι βάσεις και οι σταθμοί. Την επόμενη χρονιά προβλέπεται αναβάθμιση των αναβατήρων και των εγκαταστάσεων στη Φτερόλακα. Η επίσημη ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου του Παρνασσού είναι η 15η Δεκεμβρίου. Το κέντρο διαθέτει 19 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, μίνι πίστες αρχαρίων και 2 snow fun parks.
Πώς θα πάτε: Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού απέχει από την Αθήνα 180 χλμ. και η πιο εύκολη πρόσβαση είναι μέσω Λιβαδειάς και Αράχωβας. Αν δεν έχετε δικό σας μέσο, λειτουργούν ski buses με καθημερινές αναχωρήσεις από Αθήνα και εισιτήριο 15 ευρώ aller-retour. Πληροφορίες στα Τ/210-57.63.935 και 210-25.11.360.
Εισιτήρια: Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές τιμές ανάλογα με τη χρήση που θέλετε να κάνετε. Στη διεύθυνση www.parnassos-ski.gr παρατίθενται όλες οι πληροφορίες, όπως επίσης προσφέρεται και η δυνατότητα αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.